OmaSP otteluraportti: FC Lahti sai tyytyä pisteeseen

FC Lahti otti nopeasti pallonhallinnan, mutta ensimmäisen laukauksen laukoi PS Kemi. Hyökkääjä Husein Demiri ampui paristakympistä maalista ohi 2. minuutilla. Kokonaiskuvassa Kemiläisten lähtö otteluun oli odotettu: vieraat pelasivat erittäin suoraviivaisesti kohti FC Lahden maalia ja yrittivät hyödyntää lahtelaisten pallonmenetyksiä.

Ottelun 8. minuutilla Kemi oli saada loistavan maalipaikan, mutta Juho Mäkelän syöttö lähti hieman liian myöhään. Lahtelaispakkien väliin juossut Demiri oli hitusen paitsiossa. Lahtelaisten vastaus tuli hetkeä myöhemmin, kun Hassan Sesay osui tolppaan vapaapotkun jälkitilanteessa.

Ottelun ensimmäinen käänne nähtiin 15. minuutilla, kun topparina pelanneen Kalle Taimin peli jäi kesken loukkaantumisen vuoksi. Tilalle vaihdettiin debytantti Josimar Lima.

24. minuutilla tapahtui jotain kummallista. Kummassakin päässä nähtiin peräperää todelliset avopaikat, kun ensin Artjom Vjatkin pääsi puskemaan Kemi-maalin edestä ja heti seuraavasta hyökkäyksestä Juho Mäkelä unohdettiin täysin vapaaksi Lahden maalilla. Kummastakaan tilanteesta ei tullut ottelun avausosumaa.

Paikat enteilivät maalin syntymistä. PS Kemi teki lopulta avausmaalin, kulmapotkusta. Takatolpalle lähetetty pallo löysi kemiläisistä Somayn pään ja pallo upposi verkkoon. Maalin tekoajaksi tilastoitiin 29. peliminuutti. Tauolle mentiin lopulta tasatilanteesta 1-1. FC Lahti sai vapaapotkun läheltä Kemin rangaistusaluetta ja siitä lähteneestä tilanteesta Lahdelle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Stenio käytti tylysti hyväkseen. Brassi sijoitti pallon oikeaan alakulmaan, eikä maalivahti Mikko Vilmunen osununut palloon, vaikka aavisti oikeaan suuntaan.

Toisella puoliajalla FC Lahden ote ottelusta tiukentui, mutta myös PS Kemillä oli paikkoja lisämaalien tekemiseksi.

Toisen puoliajan aluksi Ville Salmikivi pelasi hienon kombinaation Santeri Hostikan kanssa. Hostikka pääsi laukomaan, mutta tulinen veto viuhui hieman yläkulmasta ohi.

Ottelu sai lisää kierroksia tunnin pelin jälkeen. Vieraiden Demiri tulistui, kun lahtelaisten Lima jyräsi hänet katkotilanteessa. Tilanteesta aiheutuneen torikokouksen jälkeen ottelun tuomaristo näki, että lahtelaisista Lima ja Dmitrijev sekä kemiläisistä Demiri ansaitsivat varoitukset mieheen.

Hostikka järjesti lahtelaisten seuraavan paikan. Hostikka kikkaili itsensä laidalta keskityspaikkaan, mutta maalille liukunut Salmikivi ei aivan ylettänyt syöttöön.

Ottelun lopussa FC Lahti pamautti pallon kahdesti ylärimaan. PS Kemi sai pallon kertaalleen lahtelaismaalin maaliviivalle, mutta pelastajana toimi Loorents Hertsi, jonka liuku esti varman maalin syntymisen. Lopputulos 1-1 jätti päävalmentaja Toni Korkeakunnakselle paljon hampaankoloon.

–Vastustaja pelasi juuri niin kuin tiedettiin ja oltiin valmistauduttu. Ekalla puoliajalla mentiin liikaa mukaan siihen sählinkiin. Ei saatu pidettyä rytmiä pelaamisessa, vaan peli oli liikaa poikki ja annettiin liikaa erikoistilanteita. Hävittiin liikaa ykkös- ja kakkospalloja ja kuten kollega sanoi jo, he taistelevat ja vaikka me tätä ruodittiin paljon läpi niin joukkue luuli, että voitto tulee kävellen, Korkeakunnas harmitteli.

–Jos mennään faktoihin niin me lauottiin 17 kertaa, Vaasassa 24 kertaa. Meillä oli ihan uskomattoman hyviä maalipaikkoja ja kyllä niistä pitää vaan naulata. Kyllä me luotiin ihan riittävästi laadukkaita maalipaikkoja. Kunnioitan tulosta ja nostan hattua vastustajalle. Jos me saataisiin vielä tuollainen spiritti omaan peliin niin ei varmaan hävittäisi yhtään peliä, Korkeakunnas kehui kemiläisiä.