placeholder

OmaSP otteluraportti: FC Lahti palasi voittokantaan

Alku oli lahtelaisille hankala. IFK Mariehamn sai ensimmäisen paikan jo 2. minuutilla FC Lahden pallonmenetyksen jälkeen. Pontus Åsbrinkin laukaus viuhui hieman takatolpasta ohi. Pelin 10. minuutilla lahtelaisten puolustus arvioi tilanteen väärin ja Simon Silverholt pääsi yksin läpi. Hyvin peittämään tullut Oskari Forsman selvitti tilanteen.

Silverholt pääsi laukomaan hetkeä myöhemmin kulmapotkusta, mutta volleysta puuttui voima. Vain minuuttia myöhemmin Artjom Dmitrijev pääsi tälläämään kulmapotkusta kohti vieraiden maalia, mutta pallo leijaili yli ylärimasta.

Lahtelaisten seuraavasta paikasta vastasi Hassan Sesay, jonka vedon saarelaisten kassari Ihor Levchenko torjui. Ottelu jatkui aaltoilevana myös seuraavat minuutit. Puolen tunnin pelin jälkeen meno rauhoittui hieman ja seuraavaa kunnon hässäkkää saatiin odottaa puoliajan loppuun saakka. Sen järjesti IFK Mariehamn, mutta Lahti säästyi takaiskulta.

Toinen puoliaika alkoi maltillisesti. Ottelun 55. minuutilla avaukseen noussut Fareed Sadat satutti jalkaansa, minkä vuoksi hyökkääjä jouduttiin ottamaan vaihtoon. Kentälle vaihdettiin Ville Salmikivi. Vaihdon jälkeen Lahti sai pallollista otetta itselleen, mutta vaaralliset maalipaikat olivat kortilla.

81. minuutilla FC Lahti sai pelattua vieraiden puolustuksen rikki, mutta Anierin veto tylsyi Levchenkon torjuntaan. Kotiyleisö pääsi piinasta 84. minuutilla, kun lahtelaiskippari Mikko Hauhia tälläsi pallon tarkasti saarelaismaalin yläkulmaan. Santeri Hostikka teki maaliin hyvän esityön kuljettamalla pallon vieraiden maalia kohti ja syöttämällä sen Paanaselle, joka taas jatkoi kuulan oikealle puolelle Hauhialle.

IFK Mariehamn panosti lopun pelistä hyökkäykseen, mikä avasi tilaa lahtelaisten vastaiskuille. Edellisessä maalissa vahvasti mukana ollut Hostikka ratkaisi ottelun lopullisesti lisäajan alussa. Hostikan kuljetus päättyi tarkkaan laukaukseen maalin vasempaan alakulmaan. FC Lahti piti maalin puhtaana Forsmanin johdolla loppuun saakka.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen voittoon. Ottelun alkuun Korkeakunnas olisi kaivannut parempaa peli-ilmettä.

–Ekalla puoliajalla Maarianhamina pääsi pelaamaan meidän keskikentän ohi liian helposti. Me oltiin puolustussuuntaan tosi haavoittuvaisia. Saatiin mekin hyviä kombinaatioita, kun maltettiin, mutta viimeistely on ollut meille melkoista tervanjuontia. Sitten, puoliajalla keskustellaan ja muutetaan systeemiä. Se on jännä, että herätys pitää tulla kopissa. Kaiken kaikkiaan erinomainen ryhtiliike puoliajalla. Saatiin IFK:n hyvä pallonsiirtely niille alueille kun haluttiin, Korkeakunnas niputti.

–Nostan hattua, ei ollut helppo paikka tulla tähän peliin. Meillä on ollut vähän vaikeampi jakso, alla on pitkä reissu ja iso pettymys europeleistä. Tätä mä kaipaan, että johtavat pelaajat ottavat roolia. Seuraavaksi odotetaan Hertsin kiintiömaalia, Hauhian kiintiö taisi mennä, mutta hyvään paikkaan teki, Korkekunnas kehui.

FC Lahti

Forsman

Taimi – Vjatkin – Hauhia

Hertsi (Hostikka 68′) – Dmitrijev – Paananen – Osipov – Sesay

Sadat (Salmikivi 56′) – Stenio (Anier 75′)

Varoitukset

Dmitrijev 66′

Hostikka 83′