placeholder

OmaSP otteluraportti: FC Lahti haki pisteen Seinäjoelta

FC Lahti sai ensimmäisen kunnon paineen kotijoukkueen alueelle reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen kymppi tuotti Lahdelle parikin vapaapotkua hyvältä paikalta, mutta Pavel Osipovin ja Artjom Vjatkinin yritykset tyssäsivät SJK:n muuriin. Muutoin peli nytkähti liikkeelle rauhallisesti. Peli oli alusta saakka lahtelaisten hallussa.

FC Lahti huolehti pääosin pallonhallinnasta ensimmäisellä puoliajalla. SJK vetäytyi syvälle omaan päähänsä, mikä pakotti lahtelaiset puolihitaisiin hyökkäyssommitelmiin. Bussitaktiikasta huolimatta FC Lahti pääsi tasaisesti kotijoukkueen maalille. Ottelun 26. minuutilla Ville Salmikivi rakensi Henri Anierille oivan laukaisupaikan, mutta virolaisen pyssy suuntautui liiaksi keskelle.

35. minuutin paikkeilla SJK sai huippupaikan kuin varkain. Kotijoukkueen Shahdon Winchester pääsi yksin läpi, mutta Damjan Siskovskin täydellisesti ajoitettu heittäytyminen sekoitti Winchesterin pasmat. Tauolle poistuttiin maalittomissa merkeissä.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäinen jäi. Lahti piti palloa ja määräsi kamppailun tahdin. Lahtelaiset saivat jatkuvasti pelattua itsensä keskityspaikkoihin, mutta siitä eteenpäin oli vaikeaa. SJK:n parhaat paikat tulivat erikoistilanteista.

Joukkueet eivät lopulta saaneet eroa toisiinsa. SJK:lle yksi piste näytti kelpaavan alusta saakka, eikä FC Lahti onnistunut murtamaan kotijoukkueen alas vajonnutta muodostelmaa. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuvaili ottelua seuraavasti.

-Pelattiin rohkeasti ja olen siihen tosi tyytyväinen. Aktiivisuus oli kiitettävää, mutta sama juttu on ollut jo pitkään eli viimeistely on meille vaikeaa. Se on itseluottamusasia ja näkyy, ettei onnistumisia ole tullut, Korkeakunnas summasi.

FC Lahden kokoonpano ei ollut täysin optimaalinen. Siitä huolimatta peli pysyi lahtelaisten näpeissä alusta loppuun.

-Nuoret olivat hyviä ja Teemu Jäntiltä varsinkin huikea esitys uudella pelipaikalla. Sieltä tuli hienoja avauksia taskuihin meidän pelaajille. Eikä kukaan huonosti pelannut, Korkeakunnas kehui.

Vaikka joukkueelle maalin tekeminen tuottaa tuskaa, Korkeakunnas haluaa pysyä positiivisena.

-Pitää vain olla kannustava ja uskoa, että sieltä se vielä tulee. Me jatketaan työntekoa, vielä on viisi ottelua jäljellä!

FC Lahti

Siskovski

Hauhia – Vjatkin – Jäntti

Hertsi (Sadik 84′) – Gela – Paananen (Dmitrijev 72′) – Osipov (Virta 90+2′) – Assehnoun

Salmikivi – Anier

Varoitukset

Osipov 48′

Gela 60′

Virta 90+3