OmaSP otteluraportti: Ei tuliaisia Maarianhaminasta

Ottelun ensimmäinen kymppi oli FC Lahden lievää hallintaa. Siinä ajassa vieraat saivat luotua kaksi tilannetta saarelaisten maalille. Ville Salmikiven laukaus peitettiin ja vähän myöhemmin Pavel Osipov pääsi puskemaan kohti maalia.

Vartin kohdalla Salmikivi oli vapatua läpiajoon Mikko Hauhian syötöstä. Salmikivi ei pääsyt irtautumaan ja tilanne kuihtui. Tilanne osoitti, että lahtelaisten taktiikkaan oli lisätty suoraviivaisuutta. IFK Mariehamn pääsi muutamaan otteeseen Lahden rangaistusalueelle, mutta vedot estettiin ennen kuin ne päätyivät Oskari Forsmanille saakka.

IFK Mariehamn sai lopulta yhden huippupaikan. Aleksei Kangaskolkka laukoi pallon sisätolppaan rangaistusalueen reunamilta. Pallo kimposi tolpasi maaliviivaa viistäen väljemmille vesille. Paikasta innostuneet saarelaiset saivat pelistä otetta ja seuraava tontti avautui puolen tunnin kohdalla. Forsman selvitti tulisen laukauksen hienosti. Seuraavaa laukausta Forsman ei enää selvittänyt. Kristian Kojola puski kotijoukkueen johtoon kulmapotkusta 32. minuutilla.

Takaiskun jälkeen Salmikivi oli vielä kertaalleen paikassa ennen taukovihellystä. Tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla FC Lahti painosti ajoittain IFK:ta, mutta ei saanut työstään palkintoa. IFK Mariehamn sen sijaan sai aihetta riemuun. Ottelun 56. minuutilla Kangaskolkka siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon. Takaiskun jälkeen FC Lahden oli pakko lisätä riskitasoa panostamalla hyökkäykseen.

Henri Anier pääsi lähelle 75. minuutilla, mutta virolaisen pyssy meni hienoisesti yli. Hetkeä myöhemmin Stenio laukoi takakulmasta ohi.

IFK Mariehamn tukki puolustuksensa lopussa, eikä Lahti saanut kunnon kiriä päälle. Kotijoukkue kaunisteli lisäajalla lukemiksi 3-0.