placeholder

OmaSP otteluraportti: ​FC Lahti ja Lahden Reipas kohtasivat ystävyysottelussa Kisapuistossa perjantaina

Paikallisottelun alku oli molemmin puolin hermostunutta, mutta kentällä näkyi myös tunnetta. Lahti hallitsi jaksoa näennäisesti, mutta kumpikaan ei maalipaikoilla juhlinut. Pekka Lagerblom pääsi kertaalleen puskemaan vaarallisesti Tim Martisen kulmasta. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla kokenut Reipas onnistui nuorta Lahtea vastaan. Valtteri Entola haastoi rangaistusalueella ja onnistui syöttämään. Paikallisottelujen erikoismies Teemu Toukonen tökkäsi pallon ohi Joona Tiaisen. Lahti ei onnistunut kunnolla murtamaan Viirupaitojen tiivistä puolustusta. Eemeli Virran tulinen kaukolaukaus kilpistyi Reippaan puolustukseen. Näin ollen Reipas vei ottelun nimiinsä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ei ollut tyytyväinen lopputulokseen. Hän kuitenkin piti siitä, että Lahden valmennusjohto pääsi näkemään yhteistyöseurojen pelaajia. Ristilä piti hyvänä myös sitä, että Lahden nuoret pelaajat saivat oppia kovuutta.

– Tämä oli hyvä tapahtuma. Pääsimme testaamaan ja näkemään yhteistyöseurojen pelaajia ja peliä. Oli hyvä saada harjoitusviikon päätteeksi tynkäottelu ja minuutteja pelaajille. Pelillisesti ottelu oli sekava ja pelissä näkyi, että harva pelaaja oli pelannut yhdessä. Reipas oli äijäporukka, josta meidän nuoret pelaajat saivat hyvää oppia, Ristilä summasi.

Seuraavaksi FC Lahden laiva suuntaa Ahvenanmaalle, jossa IFK Mariehamn isännöi Suomen Cupin puolivälierää. Ottelu pelataan 31.3.2019.

FC Lahti:

Tiainen, Jokela, Lagerblom (v) (46′ Verkko), Viitikko (46′ Tanska), Hauhia; Sälpäkivi (46′ Lehto), Virta, Niuta (75′ Yildirim), Martinen; Sadik (46′ Kult), Salmikivi (69′ Sadik)