placeholder

Nuoret Eemeli Virta ja Tomi Kult sopimukseen

Vuonna 2000 syntyneet nuoret pelimiehet ovat harjoitelleet FC Lahden edustusjoukkueen kanssa jo loppukesästä lähtien.

Tomi Kult on FC Kuusysin kasvatti, joka teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä B-junioreissa. Loppukaudesta hän debytoi FC Lahti Akatemian kanssa Kakkosessa, ja onnistui maalinteossa myös miesten peleissä.

– On hienoa, että Lahden junnutuotannosta on löytynyt kaveri, joka elää maalinteosta. Maalintekijöitä ei suomalaisessa futiksessa ole koskaan liikaa. Kult on juoksuvoimainen ja määrätietoinen hyökkääjä, jolla on hyvä itseluottamus ja tahto. On kiva nähdä miten kehitys tulee jatkumaan, kun siihen annetaan mahdollisuus, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

Eemeli Virta on puolestaan MYPAn kasvatteja, joka muutti viime vuonna Lahteen opiskelemaan lyseon urheilulukioon. Virta pelasi päättyneellä kaudella FC Lahden A-junioreissa ja debytoi Kakkosessa FC Lahti Akatemiassa. Hän on ”Tokelle” tuttu pelaaja jo vuosien takaa.

– Katsoin häntä vuosia sitten Myllykoskella, jossa pikkupoika dominoi keskikentällä. Hän omaa poikkeuksellisen ymmärryksen jalkapallosta. Eemelillä ei ole koskaan kiire pallollisena, ei edes meidän harjoituksissa. Se rauhallisuus ja pelikäsitys on silmiinpistävää, Korkeakunnas kuvailee.

FC Lahti julkaisee lisää sopimusuutisia lähipäivinä.