placeholder

NJS mukaan FC Lahti United -toimintaan

NJS on perustettu vuonna 2004, mutta sen juuret ulottuvat vuoteen 1967. Seurassa on jäseniä noin tuhat aina nelivuotiaista yli 45-vuotiaisiin. Miesten edustus pelaa Kakkosta. Seuran vanhimmat ikäluokat esiintyivät viime kauden SM-karsinnoissa, mutta SM-sarjapaikat jäivät vielä ottamatta.

NJS on tehnyt vuosia hyvää juniorityötä, mutta monet lahjakkaista pelaajista siirtyy aikaisin pääkaupungin seuroihin. FC Lahti United -toiminta mahdollistaa pelaajien pysymisen pidempään tutussa ympäristössä, mutta tarjoaa samalla kovatasoisia pelejä ja koulutusta myös valmentajille. Lisäksi United-yhteistyö avaa lahjakkaimmille pelaajille polun Veikkausliigaan.

– Olemme suhteellisen iso seura ja meillä on noin tuhat junioripelaajaa. Olemme niin sanotusti suuri kyläseura. Meillä on aina ollut loistavia yksilöitä Nurmijärvellä, mutta he ovat karkailleet vähän liian aikaisin pääkaupungin seuroihin. Olemme nostaneet viime aikoina kovasti omaa profiiliamme ja haluamme, että omat poikamme voisivat pelata pidempään tässä lähistöllä. FC Lahti United -yhteistyö on hyvä askel tässä ja se avaa meidän vanhemmille pojille tien suoraan Veikkausliigaan, NJS:n valmennuspäällikkö Mikko Manninen avaa.

Yhteistyö hyödyttää myös hyödyttää myös FC Lahtea. Lahden valmennus pääsee näkemään lahjakkaita nuoria ja heidän valmentajiaan useammin ja auttamaan heitä urallaan kohti Veikkausliigaa ja sitäkin korkeammalle. Ensimmäiset pojat NJS:sta ovat saaneet jo tutustua United -toimintaan. NJS-pelurit olivat muun muassa mukana viimeisimmässä Unitedin katsastusturnauksessa.

– Yksi 2004 syntynyt poika oli jo syksyllä FC Lahti Unitedin mukana Puolassa. Viimeisimmässä Järvenpäässä järjestetyssä United-katsastusturnauksessa NJS:n juniorit olivat jo mukana, Manninen kertoo.

FC Lahti United osallistuu tänäkin vuonna kovatasoiseen International Carnival Cupiin maaliskuun alussa Barcelonassa. Ota @FCLahtiUnited seurantaan Twitterissä.