placeholder

Multanen pettyi peliesitykseen

FC Lahti koki talvikauden ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi Mukkulan kuplahallissa virolaiselle JK Nõmme Kaljulle luvuin 1-3. Lahden ainokaisen iski kulmapotkutilanteesta Jani Tanska.

Kahtena edellisenä kautena ykkösen maalikuninkuuden Hakassa voittanut Kalle Multanen paiski Kuhnureiden piikissä hommia reilun tunnin verran, mutta jäi tällä kertaa ilman maalia. Joukkueen pelaaminen oli alusta asti sekavaa, eikä Multanen ollut piikissä kovinkaan kiitollisessa asemassa. Peli ei yksinkertaisesti ollut hyvää ja lopputulos oli oikeutettu.

– Ei todellakaan ollut. Se oli huono peli meiltä ja tulos on sen mukainen, miltä se kentällä näyttikin, Multanen myöntää.

– Ei pystytty oikein rakentelemaan peliä ja sitten kun saatiin pallo ylös, ei pystytty sitä oikein pitämään riittävästi omilla. Samoja ongelmia, mitä ollaan yritetty parantaa, mutta nyt ei onnistuttu siinä, Multanen jatkaa.

Multanen on kotiutunut uuteen ympäristöön koko ajan paremmin ja paremmin.

– Ihan jees, pikkuhiljaa paremmin. Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisään. Tietysti peleissä ja treeneissä vielä oppii koko ajan enemmän pelaamaan muiden kanssa. Maaleja saisi olla enemmän, mutta kyllä niitä tulee, Multanen kertoo.

Multanen on iskenyt Lahden paidassa tähän mennessä kaksi maalia. Useampaankin osumaan on ollut mahdollisuudet, mutta ruuti on ollut vielä talvitauon jäljiltä märkää. Sitä ei maaleja liukuhihnalta viime kausina iskenyt Multanen lähde kieltämään.

– Huonoa viimeistelyä, pitää vaan olla parempi, Multanen paaluttaa.

Kuhnurimiehistöstä on tulossa jälleen kilpailukykyinen.

– Pari-kolme pelaajaa pitäisi vielä tulla ja kokeneempia ilmeisesti. Kyllä meillä ihan mitaleille on mahdollisuudet, jos vain onnistutaan hyvin, Multanen uskoo.

Ensi viikon tiistaina Lahti kohtaa Tallinnassa pelattavassa ottelussa FC Levadian. Tuon pelin jälkeen joukkue pääsee viikon mittaiselle lomalle. Levadia – ottelussa on tarkoitus puristaa jaloista viimeiset mehut irti.

– Nyt on aika paljon parannettavaa. Siihen puristetaan loput, mitä nyt on jaloissa jäljellä ja lomaillaan sitten viikko, Multanen päättää.