Mikko Viitikko siirtyy Ruotsiin

FC Lahden toppari Mikko Viitikko siirtyy Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan Trelleborgs FF:in. Viitikko pelasi FC Lahden paidassa kaudesta 2019 alkaen yhteensä 66 liigaottelua ja 14 Suomen Cupin ottelua. Toppari onnistui myös kahdesti maalinteossa pelaamissaan otteluissa. FC Lahti saa siirrosta korvauksen. Viitikon kummiyrityksenä toimi Amiko.

Mikko Viitikko lähtee Ruotsiin odottavaisin ja luottavaisin mielin. Samalla hän tuntee pientä haikeutta, sillä edelliset kolme kautta ovat luoneet FC Lahdesta Viitikolle toisen perheen. Topparin tavoitteet tulevalle kaudelle ovat jo selvät.

– Minulla on todella odottavaiset ja hyvät fiilikset. Trelleborgs FF halusi minut todella ja he ottivat yhteyttä ja olivat erittäin kiinnostuneita. Siellä on ollut nousu todella lähellä viimeiset vuodet ja nyt heillä on hinku nousta takaisin. Lähden siihen projektiin mielelläni mukaan. Minusta se on tärkeää, että he halusivat minut ja maksoivat minusta hyvin FC Lahdelle. Se näyttää, että he oikeasti haluavat minut. Sitä kohti odottavaisin mielin, Viitikko aloittaa.

Kolmen kauden aikana Viitikko on kuulunut FC Lahden luottopelaajiin. Hän kokee, että on mennyt jalkapalloilijana eteenpäin. Viitikko jakaa kiitosta häntä valmentaneille taustoille ja kaikille FC Lahden pelaamisen mahdollistaneille henkilöille aina vapaaehtoisista lähtien.

– Minulle jäi tosi tosi paljon hyviä muistoja. Olen tutustunut moneen uuteen persoonaan. Kolme vuotta sitten sain todella lämpimän vastaanoton kun saavuin Lahteen Sami Ristilän aikana. Ristilästä ja Toni Huuhkasta jäi paljon hyviä muistoja ja nyt Ilir ZeneliMika Heino ja muu taustatiimi ovat olleet kuin perheyhteisö, jonne on ollut aina lämmin tulla. Lahdessa on ollut avoin ilmapiiri ja täällä on aina voinut puhua kaikesta. Olen nauttinut jokaisesta hetkestä ja koen, että pelasin hyvät kolme vuotta. Pystyin antamaan itsestäni oman parhaani ja pystynyt pelaamaan tasaisesti ja edesauttamaan sitä, että joukkue pystyy menestymään. Olen kehittynyt ja olen tyytyväinen näihin kolmeen vuoteen ja olen siitä kiitollinen koutseille ja pelitovereille. Haluan kiittää toimistoa ja tekijöitä, jotka ovat mahdollistaneet kaikki pelitapahtumat ja ne asiat, joille ei aina tarpeeksi anneta kiitosta, Viitikko jatkaa.

Viitikolla jäi Lahden vuosista hampaankoloon hieman se, että Lahti ei saavuttanut tavoitteitaan. Hän kuitenkin uskoo, että potentiaali, joka joukkueessa on ollut ja on yhä, realisoituu pian. Viitikko ei sulje paluuta myöhemmin urallaan takaisin Lahteen, mutta nyt hänen on aika jahdata uusia unelmiaan.

– Emme saavuttaneet niitä tavoitteita, joita halusimme. Esimerkiksi viime vuonna se oli tosi lähellä ja mokasimme sen itse. Joukkueissa oli paljon potentiaalia, mutta emme pystyneet viemään sitä loppuun asti. Uskon, että tulevalla kaudella FC Lahdella on todella hyvät mahdollisuudet tavoittaa kaikki tavoitteet. Pidän peukkuja ja seuraan joka pelin ja toivon parasta tulevalle kaudelle. Kun tuli tällainen sauma, että he halusivat minut ja FC Lahti saa siirtokorvauksen niin totta kai me lähdemme perheemme kanssa kohti uusia haasteita ja kohti uusia unelmia. Kyllä ulkomaat ovat aina olleet unelmani ja ensimmäinen kerta meni vähän pipariksi loukkaantumisen takia, mutta nyt kahta kovemmin uusia haasteita vastaan. Lumion Jussin kanssa puhuin, että sitten kun Kisapuistossa komeilee uusi stadion, niin sitten voin tulla takaisin. Hyviä muistoja jäi Lahdesta, Viitikko päättää.

FC Lahti toivottaa Mikko Viitikolle antoisaa Ruotsin valloitusta.

Trelleborgsin uutinen siirrosta

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala