placeholder

Mikko Kuninkaalla onnistunut turnausreissu

FC Lahden nuori keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas pelasi brasilialaisen yhteistyöseura Fluminensen U-19 joukkueen mukana kaksi kovatasoista turnausta. Kuningas pelasi Saksassa Spax Cupissa (14. – 16.5.) ja Hollannissa Terborg Tournamentissa (20. – 22.5.).

– Ihan hyviä pelejä oli, kovia joukkueita vastassa. Ekassa turnauksessa en saanut paljon vastuuta. Ekan turnauksen viimeisessä pelissä pääsin pelaamaan. Valmentaja sanoi silloin, että seuraavassa turnauksessa tulee enemmän peliaikaa. Tykkäsi siitä, mitä näki. Toisessa turnauksessa Hollannin puolella pelasin enemmän. Yhteensä peliaikaa tuli vajaan parin täysimittaisen pelin verran, Kuningas kertoo.

Joukkueen osalta turnaukset eivät olleet mitään jättimenestyksiä, mutta yksilötasolla Kuningas kertoo esiintyneensä edukseen.

– Joukkueena ei hirveän hyvin lähtenyt. Oltiin tavallaan kakkosjoukkueelta siellä mukana, ykkösjoukkue oli Brasiliassa pelaamassa omia pelejään. Oma peli kulki hyvin, Kuningas sanoo.

Turnauksissa otteluiden tempo kohosi ajoittain korkeammalle kuin Veikkausliigassa. Selkeä ero Veikkausliigan hyväksi nähtiin kuitenkin kaksinkamppailutilanteissa.

– Meidän pelit on miesten pelejä ja kaksinkamppailutilanteissa on enemmän voimaa näissä miesten peleissä. Parhaimmissa peleissä siellä turnauksissa tempo oli vähän terävämpää verrattuna Veikkausliigaan. Eivät kaikki pelit olleet läheskään kummoisia ja jäivät Veikkausliigan vauhdista, Kuningas arvioi.

Turnauksissa nähtiin eri jalkapallokulttuureja edustavia joukkueita.

– Eurooppalaisilla joukkueilla oli joukkuepeli tiedossa, on taktiikkaa käyty selvästi läpi. Kurinalaisempaa peliä. Etelä-Amerikan joukkueista löytyy joukkuepelaajiakin, mutta on siellä pelaajia, jotka tykkää pitää palloa, Kuningas naureskelee.

Kuninkaan heinäkuussa alkavaa lainasiirtoa Fluminenseen ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Ei ole kirjoitettu sopparia, eikä lyöty lukkoon. Sitä viedään kuitenkin eteenpäin. Siellä Brasiliassa on vielä kourallinen parempia pelaajia. Varmasti kilpailua löytyy ja taso on kova, Kuningas miettii.

Kuningas palasi Kuhnureiden vahvuuteen viime viikolla, mutta peliaikaa ei keskiviikon tappiollisessa pelissä Ilvestä vastaan herunut. Sen sijaan viime lauantain voitokkaassa kotiottelussa PK-35:ta vastaan Kuningas oli avauskokoonpanossa.

– Pelasin oikealla laidalla, jossa en vähän aikaa ole pelannutkaan. Piti taas totutella siihen, olisi voinut maalinkin tehdä, oli aika paljon paikkoa. Ei mikään umpisurkea suoritus. Pikkuhiljaa pääsee sisälle laitapelaamiseen. Totta kai tärkeät kolme pistettä, tulos oli hyvä. Itsekin olisin voinut auttaa vähän ja lyödä lukkoon voittoa aikaisemmin, niin ei olisi tarvinnut jännittää loppuun asti, Kuningas näkee.

Lahti on tositoimissa seuraavan kerran vasta 09.06., kun FC Inter saapuu Lahden Stadionille vieraaksi. Maaottelutauon aikana joukkue harjoittelee sellaisia asioita, joita ei tiiviin otteluruuhkan aikana voi tehdä.

– Treenejä tällä viikolla ja viikonloppuna pieni huili. Tauon jälkeen tuleekin tiiviillä tahdilla pelejä, pitää olla virtaa. Tällä viikolla tehdään sellaisia juttuja, mitä ei silloin tehdä, kun on ruuhkaa. Teräviä harjoitteita ja voimapuolen asioita, Kuningas valottaa.

Joukkueen otteita on leimannut tason ailahtelu pelien sisällä. Kuningas uskoo kyseessä olevan pääkopan sisäisistä asioista.

– Veikkaan, että ne on enemmän henkimaailman juttuja. Se mitä halutaan tehdä ollaan käyty läpi. Pitäisi olla kunnossa ja tiedossa. Saattaa tulla vähän väsymyksen takia, mutta suurin osa pääkopan sisällä. Jatkossa jokainen toteuttamaan sitä samaa, mitä ollaan pyritty koko pelin ajan tekemään, Kuningas paaluttaa.