placeholder

Mikko Kuningas jatkosopimukseen FC Lahden kanssa

Nimi: Mikko Kuningas

Syntymäaika: 30.07.1997, Luumäki

Pelipaikka: Keskikenttä

Pelinumero: 25

Pituus: 181 cm

Tällä kaudella liigadebyyttinsä tehnyt Kuningas jatkaa mielellään mastojen juurella.

– Tämä on tuntunut hyvältä paikalta ja täällä on hyvät olosuhteet kehittymiselle. Ei ollut mitään syytä, etten jatkaisi, Kuningas sanoo.

Kuningas sai unelma-alun uralleen Veikkausliigassa, kun hän viimeisteli Kisapuistossa liigadebyytissään hienolla yksilösuorituksella voittomaalin Ilvestä vastaan. Sen jälkeen hän on pelannut säännöllisesti lahtelaisten keskikentällä kantaen vastuunsa miehekkäästi.

Ennen kauden alkua hän ei osannut unelmoida näin suuresta roolista.

– Oli loukkaantuminen talvella. Tiesin, ettei alkukaudesta ole tulossa debyyttiä, vaan pitää hakea vauhtia Akatemiasta. Ei voi väittää, että olisin osannut odottaa näin paljon peliaikaa. Debyytti oli yksi tavoite ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Aika roimasti tullut vastuuta kuitenkin siihen nähden, mitä odotin, Kuningas kertoo.

Vielä viime kaudella Kuningas tahkosi kolmosdivisioonan pelejä PEPO:n paidassa. Hyppäys Kakkoseen ja sieltä liigaan on näyttänyt tapahtuvan kivuttomasti, vaikka sarjaportaan vaihtuminen ylempään asettaa pelaajalle aina uusia vaatimuksia.

– Vaikea hahmottaa sitä eroa. Siihen tempoon tottuu aika nopeasti ja kehittyy sen mukaisesti. Nyt jos menisi pelaamaan kolmoseen niin huomaisi eron, Kuningas miettii.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli erittäin mielissään ”Kunkun” jatkosopimuksesta.

– Tosi tyytyväinen! Kyseessä on poikkeusellisen lahjakas pelaaja. Ekstraa hänessä on, että hän on valmis tekemään töitä. Menestys ei tule sattumalta. Kyselee, on vastaanottavainen ja kaikin puolin hieno valmennettava. Hänellä on taitotaso erittäin hyvä ja suomalaisittain loistava pelikäsitys. Hahmottaa ympäristönsä ja tietää aina mitä ympärillä tapahtuu. Potkutekniikka on erinomainen. Hyvä vasuri, ihan erikoistilannetasoa. Hänellä on myös hyvä oikea jalka. Näkee, että Luumäen kentillä on potkittu paljon palloa. Täysipäinen kaveri ja jalat on tukevasti maassa, Korkeakunnas hehkuttaa suojattiaan.

– Meilläkin odotukset kasvaa. Hyvä fiilis siitä, että tämä kaveri pystyy kehittymään vielä, Korkeakunnas jatkaa.

Kuningas tunnistaa kehityskohteensa.

– Tietysti vahvuuksia pitää kehittää lisää ja keskittyä niihin paljon. Liigapeleissä fysiikka ei huonoksi ole. Joka kantilta pitää kehittyä, Kuningas tietää.

Ensi kaudeksi ei vielä ole tavoitteita asetettu. Ensin pelataan tämä kausi loppuun asti.

– Katsotaan miten tämä kausi menee ja päättyy. Asetetaan sen jälkeen tavoitteet ensi kaudelle, Kuningas päättää.