placeholder

Mikko Hauhia jatkaa FC Lahdessa

Tunnelmat sopimuksen rustaamisen jälkeen olivat korkealla.

– Hyvät fiilikset luonnollisesti. Saman lailla kuin aina ennenkin, motivoituneena kohti ensi kautta. Kohtahan se jo alkaakin, Hauhia kommentoi.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on erittäin tyytyväinen kapteenin jatkosopimukseen.

– Tietysti helpottunut tunne, kun ”Mr. Everpresent” jatkaa. Nyt on todella vahva runko kasassa. Tosiaan se kai kertoo kaiken oleellisen, että hän on minun valmennusaikanani pelannut jokaisen minuutin. Puolin ja toisin luottamusta löytyy, Korkeakunnas hehkuttaa.

Hauhia onkin todellinen valmentajan unelmapelaaja.

– Hän on peräänantamaton, joka johtaa omalla esimerkillään. Ei jätä mitään arvailujen varaan, eikä tarvitse juuri kannustaa tekemään. Aina kun hän on paikalla, niin kaikki on pelissä. Kestävyys ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan ihan parhaita pelaajia Veikkausliigassa ellei paras. Kaksinkamppailutilastot ovat vakuuttavaa luettavaa. Moderni laitapuolustaja, joka hoitaa tunnollisesti puolustuspään, mutta on myös uhka hyökkäyspäässä. Toimittaa paljon palloa boksiin. Viime kaudella useampi laukaus päätyi maalikehikkoihin. Pari naksua alemmas ja keskemmälle niin alkaa verkkokin heilua. Ei ole mikään moottoriturpa, mutta silloin kun Mikko puhuu, se on yleensä asiaa, ”Toke” kehuu suojattiaan.

Viime kaudella Kuhnurit sijoittuivat sarjassa viidenneksi ja se oli usean mielestä pettymys odotuksiin nähden. Myös Hauhia vahvistaa tämän näkemyksen ja hän lähteekin kohti ensi kautta suurin tavoittein.

– Eihän se tyydyttänyt. Olimme asettaneet tavoitteeksi mitalin ja siihen tähdättiin. Kun katsoo koko kautta ja sen tuloksen ulkopuolelle, niin pelattiin ajoittain erinomaista jalkapalloa. Toisaalta peli oli turhan ailahtelevaan, eikä pystytty riittävästi niitä tiukkoja pelejä kääntämään voitoiksi. Se näkyi sitten lopullisessa sijoituksessa, Hauhia miettii.

– Tulevaa kautta, kun ajatellaan, ei mielestäni voi yhtään sen pienemmin tavoittein lähteä, Hauhia jatkaa.

Lahden joukkueen rakennus on sujunut vahvassa myötätuulessa. Monia viime kauden runkopelaajia on saatu jatkamaan ja ulkopuolelta on onnistuttu hankkimaan Tomi Maanojan, Kalle Multasen ja viimeisimpänä Duarte Tammilehdon kaltaisia täsmähankintoja.

– On ollut hienoa nähdä, että pelaajat, jotka ovat sopimuksia nyt tänne tehneet, ovat sanoneet, että yksi tärkeä tekijä tulla Lahteen tai jatkaa täällä on se, että halutaan menestyä ja uskotaan siihen, että ensi kauden FC Lahti menestyy, Hauhia sanoo.

– Vaihtuvuutta on jonkin verran, muttei runko kuitenkaan kokonaan ole muuttumassa. Tavallaan sen vanhan rungon lisäksi, mitä jäi, on saatu äärimmäisen hyviä hankintoja. Kaikki tulevat sillä mielellä, että haluavat menestyä ja parantaa viime vuodesta. Se on hyvä merkki, Hauhia näkee.

Viime harjoituskausi ei lahtelaisilta mennyt aivan nappiin ja sama teema tuntui jatkuvan sarjan alkaessakin. Hauhia ei kuitenkaan anna harjoituspeleille liikaa painoarvoa. Tärkeintä on olla iskussa huhtikuussa, kun taistelu sarjapisteistä alkaa.

– Kun aletaan pelaamaan, niin sitten näkee, että minkälaisia muutoksia uudet pelaajat tuovat pelaamiseen. Pitkä talvi aikaa rakentaa yhtenäinen ja sitoutunut joukkue, joka pelaa aktiivisella ja taistelevalla ilmeellä ensi kaudella, Hauhia sanoo.

– En usko, että talven tuloksilla ihan hirveästi on merkitystä. Talvi on sitä varten, että joukkueesta saadaan sellainen, että ollaan valmiita voittamaan kun tosipelit alkavat. Ei kai siitä haittaakaan ole jos talvellakin voitetaan, Hauhia heittää.

Hauhian sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa seitsemäntoista pelaajasopimusta.