Mika Väyrynen 40 vuotta

FC Lahden entinen pelaaja Mika Väyrynen täyttää tänään 40 vuotta. Komean kansainvälisen uran tehnyt Väyrynen pelasi FC Lahdessa kaudet 1998-2000. Liigassa hän debytoi kaudella 1999 FC Lahden paidassa ja samalla kaudella syntyi myös ensimmäinen liigamaali.

Kirkkonummelta FC Lahteen siirtynyt Väyrynen oli liekeissä kaudella 2000. Hän iski 21 pelaamassaan ottelussa komeat kymmenen liigaosumaa. Lisäksi hän osui muutaman kerran Suomen Cupissa. Lahdesta Väyrynen siirtyi FC Jokereiden kautta Hollantiin. Hollannin pääsarjan Heerenveenin ja PSV:n lisäksi Väyrynen on edustanut ulkomailla Leeds Unitedia ja Los Angeles Galaxya. Suomessa Väyrynen pelasi myös HJK:ssa ja HIFK:ssa.

Lahdessa pelatessaan Väyrynen kuului myös ikäluokkansa maajoukkueisiin ja hänet valittiin vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi Suomessa kauden 1999 päätteeksi. FC Lahden paidassa Väyrynen pelasi 36 liigaottelua ja iski niissä 11 maalia. Lisäksi hän pelasi reservijoukkue FC Pallo-Lahden riveissä. A-maaotteluita Väyryselle Suomen paidassa kertyi lopulta komeat 63.

FC Lahti onnittelee Väykkää komeasta rajapyykistä, kuten myös tänään syntympäiviään viettäviä Turo Kautosta ja Christian Sundia.

Katso FCLahtiTV:n vanha maalikooste tästä ja Väyrysen haastattelu tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen