placeholder

Miikka Mujunen yksi ottelun hahmoista

FC Lahti kohtasi lauantaina harjoitusottelussa ykkösessä ensi kaudella pelaavan FC KTP:n. Tilannerikkaan tuoksinan jälkeen loppulukemat olivat 1-1. Lahden maalin viimeisteli Santeri Hostikka ja KTP:n puolestaan Niko Ikävalko.

Kuhnureiden ykkösmaalivahti Tomi Maanoja oli sivussa varotoimenpiteenä ja torjuntavastuuta kantoi tällä kertaa Miikka Mujunen.

– Omiin silmiin näytti, ettei ollut ehkä niin tasapainoinen peli. Ei tullut ihan niitä asioita, mitä harjoiteltiin. Positiivista oli, että tultiin tappioasemasta tasoihin, eikä sitten enää päästetty maaleja. Lopussa oltaisiin voitu vielä tehdä maali, Mujunen miettii pelin kulkua.

Mujunen oli yksi ottelun hahmoista ottamalla useammankin komean torjunnan. Omaa suoritustaan nuori mies arvioi itsekriittisesti.

– Ensimmäinen puoliaika oli itseltä osittain rauhatonta ja joissain tilanteissa lapsellistakin. Toiselle puoliajalle paransin ja tuli niitä asioita, mitä on harjoitellut ja missä kokee, että on kehittynyt. Toinen puoliaika oli tasapainoisempi esitys, Mujunen arvioi.

KTP:n maalissa Mujusella ei ollut osaa, eikä arpaa.

– Ainahan sitä itse miettii, että olisiko voinut saada maalia kiinni. Vähän se sormenpäihin osui. Itsekin miettii oliko sijoittuminen oikein. Kiva katsoa videolta, että miten sijoittuminen oli. Jossain vaiheessa niitäkin pitää ruveta ottamaan kiinni, Mujunen sanoo.

Mujunen on saanut harjoituskauden aikana tasaisesti vastuuta. Kehitys menee koko ajan oikeaan suuntaan ja peliajasta Mujunen taistelee tosissaan Maanojan kanssa.

– Ihan alkukausi oli vaikea itseltä. Oli tullut pari liikakiloa lomalla. Sitten kun pääsi taas makuun mukaan, niin koko ajan näyttää taas paremmalta. Pelaaminen itseltä on ollut paljon tasapainoisempaa ja rauhallisempaa kuin viime kaudella tähän aikoihin. Mennään koko aika oikeaan suuntaan, Mujunen miettii.

Täksi kaudeksi Lahteen Henrik Moisanderin korvaajaksi Kuopiosta hankittu Maanoja on ollut hyvä oppi-isä Mujuselle.

– Aika vekkuli äijä. Hyvin tullaan juttuun toistemme kanssa. Hyviä vinkkejä tulee koko aika. Huomaa, että nauttii siitä mitä se tekee. Nauttii myös auttaa muita ja kehittää oman joukkueen peliä. Hieno mies, Mujunen heittää maalivahtikollegastaan.