placeholder

Miikka Mujunen jatkaa FC Lahdessa

FC Lahti ja nuori maalivahtilupaus Miikka Mujunen ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. 19-vuotias FC Kuusysin kasvatti pelasi viime kaudella kahdessa liigapelissä ja omaa kokemusta nuorisomaajoukkueista.

Tunnelmat sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen vetivät nuorukaisen hymyn korviin.

– Totta kai tunnelmat ovat hyvät! Viime kaudella pääsin kehittymään hyvin. Kahteen peliin pääsin näyttämän liigassa ja sain hyvin vastuuta Akatemiassa. Pääsee taas hyvillä mielin jatkamaan tutussa seurassa sekä nälkäisessä ja hyvässä valmennuksessa, Mujunen iloitsee.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ottaa ilolla vastaan uutisen nuoren suojattinsa jatkosta.

– Koko ajan on ollut tavoitteena, että hän jatkaa. Miikka on ikäluokkansa ykkösmaalivahti ja häneen on isot odotukset Lahdessa. Hienoa, että jatkaa kotikonnuilla kehittymistä kohti omaa huippuansa. Useamman vuoden haistellut liigapiirejä ja pikkuhiljaa alkaa olemaan aika lunastaa lupauksia huippumaalivahdiksi. Hän on tehnyt useamman vuoden hyvää työtä maalivahtivalmentajamme Ari Korhosen kanssa ja kehitys on mennyt oikeaan suuntaan. Edelleen on mahdollisuudet kehittyä lisää, Korkeakunnas kehuu.

– Meillä on nyt hyvä maalivahtikaksikko Veikkausliigaan, kokenut maalivahti ja todellinen haastaja. Miikka pystyy varmasti Tomilta oppimaan, joka on pelannut muuallakin kuin Suomessa ja on jo huippumaalivahti. Mujunen on Maanojalle hyvä sparraaja, kunnianhimoinen nuori lupaus, ”Toke” jatkaa.

Mujunen näkee FC Lahden tässä vaiheessa uraansa sopivana ympäristönä jatkaa kehitystä.

– Aika paljon sitä mietittiin. Keskustelin valmentajien kanssa ja päädyin siihen ratkaisuun, että ensi kausi on vielä hyvä viettää Lahdessa, ja jatkaa kehittymistä. Hyvää valmennusta tarjolla. Sen takia ajattelin jäädä vielä, Mujunen kertoo.

Kuhnureiden viime kauden maalivahtiosasto on kokenut muutoksia viime kauteen nähden. Ykkösmaalivahtina toiminut Henrik Moisander tähyilee ulkomaille ja hänen korvaajakseen FC Lahti hankki kokeneen Tomi Maanojan, joka edusti kahden viime kauden ajan Kuopion Palloseuraa.

Mujunen ei ole vielä ehtinyt tutustua ”Psyko” lempinimeä kantavaan Maanojaan, mutta on kuullut hänestä pelkästään hyvää.

– En ole henkilökohtaisesti tutustunut Tomiin. Mitä olen vuosien varrella saanut nähdä pelejä ja muuten kuulla juttuja, todella hyvä maalivahti ja varmasti todella mukava persoona. Ainakin näin olen kuullut ja itse saanut käsityksen, Mujunen sanoo.

Maanoja on lähtökohtaisesti ykkösmaalivahti, mutta talvella myös Mujusella on mahdollisuus näyttää kyntensä.

– Ne pelit, mitä saan talvella pelata, haluan pelata mahdollisimman hyvin ja lunastaa sen paikan tulevalle kaudelle, minkä olen ansainnut talvella. Jos en saa ykkösmaalivahdin paikkaa, lähden haastamaan koko kauden positiivisin mielin, Mujunen paaluttaa ensi kauden tavoitteitaan.

Korkeakunnas lupaakin talvella kummankin saavan reilun näytönmahdollisuuden.

– Talvi näyttää, molemmat pelaavat talvella Liigacupissa. Katsotaan sitten miten menee. En etukäteen mitään lupaa kenellekään. Päivän kunto ratkaisee, Korkeakunnas kommentoi.

Mujusella on jatkosopimuksen lisäksi muutakin aihetta iloon. Hän on nimittäin pian tuore ylioppilas.

– Huomenna saan lakin. Ei se mikään mahdoton urakka ole ollut. Iso kiitos Salpausselän Urheilulukiolle eli nykyiselle Lahden Lyseon lukiolle. On tullut joustoa ja ymmärrystä. Saanut olla pois treenien takia. Ei se iso rasti ole ollut. Molemmille on ollut aikaa, niin jalkapallo kuin opiskelullekin. Hyvillä mielin lakki päähän ja uusia haasteita kohti, Mujunen päättää.

Mujusen sopimuksen myötä FC Lahdella on ensi kaudeksi kasassa neljätoista pelaajasopimusta.