Matti Klinga jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja Print Teamin kummipelaajana kuluneella kaudella toiminut keskikenttämies Matti Klinga ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Klinga pelasi päättyneellä kaudella 24 liigaottelua. Keskikenttämies on alkujaan FC Reippaan kasvatti ja 26-vuotias.

Matti Klinga debytoi FC Lahdessa jo Ykkösen kaudella 2011. Lahden noustessa liigaan, sai keskikenttämies myös liigadebyytin. Kymmenen liigakauden aikana Klinga on pelannut jo 229 liigaottelua. FC Lahden lisäksi hän on edustanut myös Seinäjoen Jalkapallokerhoa ja Helsingin Jalkapalloklubia. Hyvän kauden pelannut keskikentän kapellimestari on mielissään jatkosta tutussa seurassa.

– Koen, että pystyin pelaamaan tasaisesti koko kauden ajan ja esittämään hyviä otteita. Hyvillä mielin jatkan ja tämä oli selkeä päätös. On kiva jatkaa tutussa ympäristössä. Valmennusjohto säilyy tuttuna ja pelikaverit myös. Sen päälle on hyvä rakentaa tulevaa kautta, Klinga katsoo tulevaisuuteen.

Klinga kertoo, että hyvistä peliesityksistä huolimatta hänelle jäi hieman hampaankoloon. Tulevan kauden tavoitteet on pelurilla jo selkeänä mielessä. Klinga haluaa pelata tulevalla kaudella uransa parasta jalkapalloa.

– Viime kaudesta jäi hieman hampaankoloon. Meillä oli hyviä aineksia kaudessa, jotka on helppo ottaa mukaan tulevalle kaudelle. Meidän pitää silti parantaa niin yksilönä kuin joukkueena. Ensimmäisenä tietysti lähdemme varmistamaan paikan kuuden parhaan joukkoon. Alan itse lähestyä parhaita pelivuosia ja henkilökohtaisesti tavoitteenani on pelata urani parasta futista. Haluan myös lunastaa oman potentiaalini maksimaalisesti, tässä on kuitenkin jo kymmenen kautta liigaa takana, Klinga kertoo.

FC Lahden paidassa Klinga on pelannut 185 virallista ottelua. Sarjaotteluita hänelle on kertynyt seurassa jo 149 kappaletta.

Tästä kausikorttiostoksille

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala