Marko Salo jatkaa FC Lahden päävalmentajana

FC Lahti on käyttänyt päävalmentaja Marko Salon option. Näin ollen Salo jatkaa FC Lahden naisten edustusjoukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella. Kuluneella kaudella Salo vei sarjanousijan Ykkösessä komeasti viidenneksi.

Marko Salo jatkaa FC Lahden peräsimessä mielellään. Tällä kaudella FC Lahti saavutti Salon mukaan minimitavoitteensa, eli sarjapaikan uusimisen. Hän korostaa, että kuluneesta kaudesta Lahti sai paljon oppia, mitä Ykkösessä pelaaminen vaatii. Salon tavoitteena ensi kaudella on saada joukkueen kaudesta tasaisempi.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että minimitavoite täyttyi. Joukkue jaksoi tehdä töitä kesän vaikean jakson yli ja sarjapaikan uusimiseen täytyy olla tyytyväinen. Jatkan työtä hyvällä fiiliksellä ja nyt oppirahat on maksettu. Nyt tiedämme, mitä on vastassa ja uskon, että tulevasta kaudesta tulee tasaisempi ja parempi. Pääsemme myös valmistautumaan tulevaan kauteen paremmin. Haluan, että ensi kaudella meidän perustasomme on se, jota parhaimmillaan kykenimme kuluneella kaudella olemaan. Nuori joukkue otti kehitysaskelia ja nostamme myös tulevaksi kaudeksi omia nuoria ja lupaavia pelaajia rohkeasti edustukseen. Haemme myös muutamaa kokeneempaa pelaajaa vahvistamaan joukkuettamme. Lähden luottavaisin mielin tulevaan kauteen, Salo summaa.

FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari on tyytyväinen Salon jatkoon. Heikari alleviivaa, että FC Lahti saavutti tavoitteensa kirkkaasti Salon johdolla. Tulevan kauden tavoitteena FC Lahdella on vakiinnuttaa paikkansa Ykkösessä, sillä naisten sarjajärjestelmään tulee muutoksia ja kahden ylimmän sarjatason joukkuemäärä supistuu.

– Lähtökohdat kauteen olivat vähintäänkin haastavat ottaen huomioon, kuinka nopealla aikataululla kaikki tapahtui, kun paikka Ykkösessä varmistui. Tähän peilaten seuran tavoitteena ollut sarjanpaikan uusiminen oli jo itsessään komea suoritus ja alemman loppusarjan voitto hieno lopetus ensimmäiselle Ykkösen kaudelle. Kilpailu kiristyy ensi kaudelle entisestään ja uskomme, että pystymme vakiinnuttamaan paikkamme Ykkösessä Salon johdolla, Heikari tiivistää.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen harjoitukset käynnistyvät Salon johdolla 13.11. Samalla harjoitusjakso toimii pelaajien Try Out -jaksona. Jakso kestää marraskuun loppuun. Ilmoittautumiset päävalmentaja Marko Salolle.

Try Out yhteydenotot: marko.salo@fclahti.fi

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala