placeholder

Makedonian ja Belgian mestari FC Lahden maalivahdiksi

22-vuotias kassari on uransa aikana kerennyt kokea jo paljon. Hän debytoi miesten tasolla vain 16-vuotiaana Eurooppa Liigan Playoff-kierroksella Laziota vastaan. Hänet vaihdettiin maalille ottelun loppuhetkillä, mutta hän onnistui pitämään maalinsa puhtaana vaikka Lazio vilisi rutinoituneita nimimiehiä. Rabotnickistä nuorukaisen tie vei lainalle belgialaiseen KAA Gentiin.

– Minun ammattilaisurani alkoi FC Rabotnickistä, jossa debytoin 16-vuotiaana Laziota vastaan Eurooppa Liigan Playoff-kierroksella. Urani jatkui Belgiassa, jossa pelasin puoli vuotta. Belgiassa sain kokea unohtumattomia hetkiä, kun voitimme muun muassa mestaruuden, Siskovski kertoo uransa alkuvaiheista.

Siskovski oli kuullut Lahdesta paljon viime kauden maalitykiltä Marko Simonovskilta. Simonovski oli kertonut Lahdesta pelkästään positiivisia asioita. Myöskään lumi tai pakkanen ei tullut Siskovskille yllätyksenä.

– Marko Simonovski on hyvä ystäväni. Puhuimme paljon, kun hän pelasi Lahdessa ja puhun yhä Simonovskin kanssa. Hän kertoi Lahdesta ja sen asukkaista vain positiivista. Myös Makedoniassa on kylmä ja lunta, joten olo on tällä hetkellä varsin kotoisa, Siskovski jatkaa.

Nuorella maalivahdilla on tulevalle kaudelle selkeät tavoitteet. Hän on tullut Lahteen voittamaan. Siskovski kertoo, että hän haluaa edetä Eurooppa Liigan karsinnoissa mahdollsimman pitkälle ja unelmoi lohkovaiheesta. Tärkeimmäksi tavoitteeksi hän kuitenkin asettaa Europaikan uusimisen kotimaisilta kentiltä.

– On tärkeää, että valmistaudumme kauteen hyvin ja saamme lentävän alun uuteen kauteen. Haluan menestyä FC Lahden kanssa mahdollisimman hyvin. Joukkueena meidän pitää uskoa menestykseen Veikkausliigassa sekä Eurooppa Liigan kasinnoissa. Tavoittelen ja toivon, että pelaamme Eurooppa Liigan lohkovaiheessa. Tärkeintä on kuitenkin saavuttaa Europaikka myös kaudelle 2019, Siskovski kertoo itsevarmana ja on valmiina tekemään töitä menestyksen eteen.

Siskovski on uransa aikana kolunnut läpi Makedonian juniorimaajoukkueet. Nykyään hän kuuluu Makedonian A-maajoukkuerinkiin, mutta ensimmäinen A-maaottelu on vielä antanut odottaa itseään.

Damjan pelaa kauden 2018 FC Lahdessa numerolla 1.