Macoumba Kandji siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja senegalilaishyökkääjä Macoumba Kandji ovat allekirjoittaneet pelaajasopimuksen. Sopimus kestää kauden loppuun. Kandji siirtyy Lahteen FC Hongasta. Viime kaudella 35-vuotias ja 193-senttinen hyökkääjä pelasi 17 ottelua tehden neljä osumaa. Yhteensä hän on pelannut 101 Veikkausliiga-ottelua ja viimeistellyt niissä 33 maalia.

Senegalissa syntynyt Kandji teki läpimurtonsa Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa, jossa hän pelasi kaudet 2008-2012. Tuona aikana hän juhli kertaalleen mestaruutta pelaten 99 ottelua. Hän edusti Pohjois-Amerikassa New York Red BullsiaColorado Rapidsia ja Houston Dynamoa.

Yhdysvaltojen jälkeen Kandji siirtyi Eurooppaan ja Kreikkaan. Hän pelasi yhden kauden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja yhden korkeimmalla. Kreikasta hän jatkoi matkaansa Suomeen ja HJK:n riveihin. Senegalilainen kävi pelaamassa hetken Saudi-Arabian Valioliigassa ennen paluutaan Klubiin. HJK:n lisäksi Kandji on pelannut Suomessa FC Interin ja FC Hongan riveissä. Hongassa hän pelasi ensimmäiset ottelut vuonna 2018 käyden välillä Iranissa.

Lahteen Kandji saapuu innostuneena. Hän haluaa tuoda uuteen seuraansa maalien lisäksi kokemusta ja johtajuutta. Aikaisemmilta kausilta hän muistelee, että FC Lahti on ollut aina hänelle vaikea vastustaja.

– Olen hyvin innoissani. Tuon Lahteen kokemusta ja johtajuutta ja toivottavasti myös paljon maaleja. Minulla ei ole aivan tarkkaa kuvaa Lahdesta, mutta muistan, että heitä vastaan oli aina vaikea pelata ja joukkue oli hyvin vaikea vastustaja. Olette varmasti kaikki nähneet minun pelaavan, joten te voitte päättää, mitkä on minun vahvuuteni kentällä, Kandji nauraa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kehuu uutta pelaajaansa estoitta. Zenelin mukaan Lahti oli kiinnostunut senegalilaisesta jo viime keväänä, mutta nyt hän on vihdoin Lahdessa. Päävalmentaja pitää Kandjia selkeänä vahvistuksena, joka nostaa koko joukkueen pelaamista uudelle tasolle.

– Hän on erittäin monipuolinen pelaaja. Hän tulee olemaan meille selkeä vahvistus. Kandji sopii meidän pelityyliimme ja identiteettiimme kuin nenä päähän. Havittelimme häntä jo viime vuonna. Olen erittäin ylpeä, että saimme pitkien neuvottelujen jälkeen sopimuksen maaliin. Saimme tärkeän osan meidän joukkuettamme. Hänellä on myös ihmisenä ja urheilijana hyvät arvot, Zeneli kehuu.

Kandji on ollut Lahdessa jo hetken maahantulokaranteenissa ja liittyy joukkueen mukaan heti karanteenin päätyttyä.