placeholder

Maanoja: Se meni minun piikkiin!

FC Lahti etsii yhä avausvoittoaan tämän kauden Veikkausliigassa, kun Kuopion Palloseura oli vahvempi Savon Sanomat Areenalla lukemin 2-0. FC Lahden maalivahti Tomi Maanoja ruoski itseään ottelun jälkeen. Hän otti KuPS:n avausmaalin omaan piikkiinsä.

– Kyllä kaikki nyt näki, mitä ensimmäisessä maalissa kävi. Se meni täysin allekirjoittaneen tilille, Maanoja myöntää.

Maalin tappioasemassa Kuhnurit pääsivät Maanojan mukaan muutaman kerran vastustajan alueelle, mutta mitään maagista siellä ei tapahtunut. Joukkue tuli toiselle jaksolle paremmalla asenteella, mutta hyökkäyskolmanneksella lahtelaiset eivät saaneet viimeisiä ratkaisuja toimimaan.

– Hetkittäin alkoi näyttämään, että homma voisi kääntyä. Silti ne viimeiset asiat hyökkäyskolmanneksella eivät toimineet, Maanoja kertoi.

KuPS iski noin 20 minuuttia ennen ottelun loppua toisen maalinsa Urho Nissilän matalasta kulmasta. Pallo kaarsi ohi koko lahtelaispakan suoraan kuopiolaisten topparille, Azubuike Egwuekwelle, joka siirsi helposti loppunumeroiksi 2-0.

– Kulmapotku, se tulee matalana etutolpalle ja se tulee siitä läpi. Osuikohan se vielä johonkin ennen kuin se menee Jani Tanskan pohkeesta sisään, Maanoja kertaa toisen maalin.

FC Lahdelle on tehty prosentuaalisesti paljon maaleja viiden metrin alueelta. Myös tänään molemmat maalit tehtiin aivan maalin edustalta.

– Ensimmäinen pallo on tullut vähän kauemmaksi ja sitten tullut kakkospallojen kautta siihen vitosen sisälle ja siitä on päässyt tekemään tyhjiin. Se on ollut meille iso haaste. Maarianhaminassa me pystyttiin skarppaamaan siinä, mutta tänään se ei toiminut yhtä hyvin, Maanoja päättää.