Maalivahti Joona Tiainen jatkaa Lahdessa

FC Lahti ja maalivahti Joona Tiainen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Sopimus sisältää myös vuoden option. Jo vuonna 2017 FC Lahdessa debytoinut 21-vuotias ja 185-senttinen Tiainen on alkujaan FC Kuusysin kasvatti.

Kuudennen kautensa FC Lahdessa aloittava Joona Tiainen on tyytyväinen, että saa jatkaa tutussa ympäristössä. Hän on myös ylpeä, että saa edustaa oman kotikaupunkinsa seuraa. Tiainen kokee, että on mennyt eteenpäin ja kehittynyt tällä kaudella paljon. Tiainen on pelannut yhteensä 12 Veikkausliiga-ottelua, joista kuusi tuli tänä vuonna. Neljä otteluista on ollut nollapelejä ja ainoastaan kaksi on päättynyt FC Lahden tappioon.

– Minulla lähtee kuudes kausi ja on totta kai hienoa jatkaa tutussa ympäristössä ja kotikaupunkini seurassa. Minulla on ollut koko kauden sellainen fiilis, että olen valmis hyppäämään kehiin koska vain. Ottelut, jotka olen pelannut on mennyt mielestäni hyvin. Tällä kaudella jäi tavoitteet saavuttamatta, mutta ensi kaudella tulemme kahta kovempina takaisin, Tiainen kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on tyytyväinen nuoren maalivahtinsa jatkoon. Zenelin mukaan Tiainen vahvistaa joukkueen pelaamista. Päävalmentaja odottaa tulevalla kaudella maalivahdiltaan vielä seuraavaa tasonnostoa.

– Sekä seura, että pelaaja halusivat jatkoa ja se on aina hieno asia. Joona pystyy vahvistamaan joukkuetta jo nyt. Ensi vuonna odotan häneltä vielä seuraavaa tasonnostoa ja vastuunkantoa. Olen tyytyväinen, Zeneli kehuu suojattiaan.

FC Lahdella on tulevalle kaudelle tällä hetkellä seitsemän pelaajasopimusta. Joukkueen sopimuspelaajat ovat: Joona Tiainen, Mikko Viitikko, Altin Zeqiri, Eemeli Virta, Arlind Sejdiu, Pyry Lampinen ja Loorents Hertsi.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala