placeholder

Luumäen pihapeleistä alle mastojen

Urheilun lisäksi Kuningas soitti myös rumpuja. Noin 5000 ihmisen Luumäki oli Kuninkaan mielestä mukava paikka kasvaa.

– Luumäki on pieni paikkakunta, jossa käytännössä kaikki tuntee toisensa. Tai ainakin siltä tuntuu. Se on mukava paikka. Pelasin jalkapalloa pihapeleissä veljien perässä. Seurasin veljiäni myös muihin lajeihin. Kokeilin pienenä salibandya, suunnistusta, yleisurheilua, hiihtoa ja mäkihyppyä. Mäkihyppyura jäi lyhyeksi kokeiluksi, se kaatui korkeanpaikankammoon, Kuningas nauraa.

Kuningas siirtyi Lahteen Lappeenrannan PEPOsta, jossa nuori keskikenttämies pelasi miesten pelejä Kolmosessa. Kuninkaan tavoite oli ottaa askel eteenpäin. Lappeenrannasta katsottuna Myllykoski olisi ollut luenteva valinta, mutta MYPAn haastava tilanne toi nuorukaisen Lahteen ja Mustiin Kuhnureihin.

– Pelasin pari kautta PEPOssa Kolmosta. Toisella kaudella sain paljon vastuuta. Tavoite oli ottaa seuraava askel, joka oli liigaseuraan pääseminen. Myllykoskella olin käynyt ykstittäisissä treeneissä, mutta MYPAn tilanne oli mikä oli. Lahdessa aukesi mahdollisuus ja mietin, että miksei. Ja kertaakaan en ole harmitellut Lahteen tuloani, Kuningas kertoo.

Muutto päijäthämäläiseen suurkaupunkiin sujui hyvin. Paljon omissa oloissa viihtyvä Kuningas on saanut paljon hyviä kavereita. Nuorukaisen vapaa-aika kuluu pitkälti kokkailun, kirjoittamisen ja musiikin parissa.

– Lukio kun loppui, en ollut edes tietoinen kaikista luokkakavereista. Lahdessa on hyvä olla. Olen saanut paljon hyviä kavereita. Olen vähän yksinäinen susi ja viihdyn paljon omissa oloissani. Kirjoittelen biisien alkuja. Ja kokkaus- taidot syövät paljon vapaa-aikaa, Kuningas paljastaa.

Kuninkaan FC Lahti -debyytti sujui reilu vuosi sitten hyvin. Mies iski ensimmäisessä liigaottelussaan maalin Ilveksen verkkoon. Tällä kaudella Kuninkaalta nähtiin myös pariin otteeseen erikoinen tuuletus, joka pohjautuu Stand up -komiikkaan.

– Debyytti oli hyvä peli. Olin odottanut sitä loukkaantumisen jälkeen. Se meni hyvin, mutta se ei tullut itselleni puskista, sillä tiesin, että pystyn pelaamaan liigatasolla. Tämän kauden tuuletus oli kunnianosoitus Lappeenrannasta lähtöisin olevalle Matti Patroselle. Olen aina arvostanut Stand Up -komiikkaa ja Naurun Tasapainosta lähtien Patronen on mielestäni hauskin koomikko Suomessa. Hän rupesi tekemään keikoillaan tuuletuksia ja otin sieltä tuuletuksen omaan käyttööni, Kuningas avaa tuuletuksen taustoja.

Kuninkaan debyyttimaali >> https://youtu.be/fR21QVUmlHo?t=214

Kuninkaan maali Interin verkkoon >> https://youtu.be/_cTKo0QaZ64?t=47

Kuninkaan osuma Seinäjoella >> https://youtu.be/B8ka0m0ah1w?t=102

Haastattelu Tommi Leirilaakso

Haastattelu julkaistu aiemmin 26.9. FC Lahti – HIFK -ottelun käsiohjelmassa