Luciano Martins täyttää tänään 60 vuotta

FC Lahden Hall of Famen jäsen Luciano Martins täyttää tänään 60 vuotta. Luciano pelasi FC Lahdessa kausilla 1997—1999 ja sen lisäksi hän toimi seuran valmennuksessa kahdeksan kauden ajan vuodesta 2003. Nykyään Luciano on mukana FC Lahden junioreiden valmennuksessa.

Brasiliassa syntynyt Luciano oli ensimmäinen brasilialainen Suomen sarjoissa, kun hän tuli vuonna 1985 pelaamaan Lahden Reippaaseen. Luciano pelasi Reippaan jälkeen Portugalissa ja Saksan Bundesliigassa, ollen myös yksi ensimmäisistä brasilialaispelureista yhdessä maailman kovimmista sarjoista. Luciano palasi Suomeen vuonna 1992 Ilveksen riveihin ja vuonna 1994 hän palasi Lahteen ja FC Kuusysiin. Kyykän ja Reippaan yhdistyessä Luciano liittyi vastamuodostettuun FC Lahteen, jossa hän oli mukana nostamassa Lahtea liigaan. Hyökkääjänä pelannut Luciano iski parhaalla kaudellaan 12 maalia. Yhteensä hän osui FC Lahden sarjapeleissä 21 kertaa.

Peliuransa jälkeen Luciano oli mukana FC Lahden valmennustiimissä ja City Starsin päävalmentajana. Hän oli myös kolmen ottelun ajan FC Lahden päävalmentajana loppukaudesta 2007. Luciano palasi valmennushommiin tälle kaudelle FC Lahden junioreissa. Luciano on ollut myös kentän ulkopuolella tärkeä linkki brasilialaispelaajien sopeutumisessa Lahteen.

FC Lahti onnittelee isosti takavuosien huippuhyökkääjää komeasta rajapyykistä. Onnea Luci!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen