Loorents Hertsi jatkaa FC Lahdessa

FC Lahti ja laitapelaaja Loorents Hertsi ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Täksi kaudeksi Lahteen palannut 28-vuotias ja 170-senttinen Hertsi debytoi liigassa jo kaudella 2013. Lahtelaiskasvatti nousi FC Lahden rinkiin kaudella 2010.

Ensimmäiset sarjaottelut Hertsi pelasi FC Lahden paidassa Ykkösen kaudella 2011. Seuraava kausi Hertsillä kului FC Hämeenlinnassa. Kaudella 2013 Hertsi nousi runkomieheksi ja samalla hän nousi myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. Myös Hertsin seuraava kausi oli Lahdessa onnistunut. Lahdesta hän siirtyi Vaasan Palloseuraan kahdeksi seuraavaksi vuodeksi. Sieltä hän palasi Lahteen. Lahden lisäksi Hertsi on pelannut AC Oulussa ja hän oli viime kauden päätteeksi nostamassa oululaisia takaisin liigaan.

– Minulla on tosi hyvät fiilikset siitä, että jatkan. Tältä vuodelta jäi vähän nälkää ja tuntui, että meillä olisi ollut enemmänkin potentiaalia. Nyt on hyvä jatkaa vielä tästä seuraavalle kaudelle. Aina löytyy parannettavaa, mutta olen osittain tyytyväinen kauteeni ja osittain en. Joukkueena meidän tavoitteemme eivät täyttyneet, eivätkä myöskään kaikki henkilökohtaiset tavoitteeni. Joihinkin voi silti olla tyytyväinen, Hertsi kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on tyytyväinen luottomiehensä jatkoon. Hänen mukaansa Hertsin jatko tuo joukkueeseen tärkeää jatkuvuutta. Zeneli kehuu Hertsiä niin ihmisenä kuin urheilijanakin ja Zenelin mielestä Hertsi on joukkueelle tärkeä myös kentän ulkopuolella.

– Se on terveen suhteen merkki, kun sekä seura että pelaaja haluavat jatkaa. Hertsi vahvistaa meidän pelaamistamme ja tiedämme, mitä saamme. Hän on ihmisenä ja urheilijana hieno. Toivottavasti kykenemme nostamaan ensi kaudella hänen tehojaan hieman lisää, Zeneli analysoi suojattiaan.

Tällä kaudella laitakiituri pelannut 23 liigaottelua ja viimeistellyt niissä neljä osumaa. Veikkausliigassa Hertsi on pelannut jo komeat 188 ottelua ja maaleja Hertsillä on kasassa 18. FC Lahden paidassa sarjaotteluita on kertynyt 147. Oomin kummipelaajan jatkosopimus julkistettiin Teerenpelissä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala