placeholder

Liigacup FC Lahti – HIFK

Vanhan kansan mukaan talven selkä on jo taittunut ja karhu kääntänyt kylkeään. Varma talven taittumisen merkki on myös Kuhnureitten virallisen kilpailukauden käynnistyminen. FC Lahti mittaa Helsingin IFK:n vireen Liigacupissa lauantaina Mukkulan kuplassa.

FC Lahti lähtee otteluun allaan Kotijoukkue-turnauksen voitto Porista. Karhuhallissa kaatuivat niin SJK Akatemia, kuin Ilveskin. Turnauksen onnistujia olivat etenkin Jasse Tuominen ja Fareed Sadat. Kuhnurimiehistöstä puuttuvat loukkaantuneet Jussi Länsitalo, Duarte Tammilehto, Driton Shala ja Miikka Mujunen. Lisäksi juuri saapunut brassikaksikko toipuu vielä aikaerosta. Testipelaajista kokoonpanossa ovat Fareed Sadat ja Santeri Hostikka.

Vierailija HIFK aloittaa kautensa lauantaina. Punapaidat ovat valmistautuneet tämän viikon Pajulahdessa. Vierailijoiden miehistöstä löytyy edellisen kauden Lahtea edustanut Xhevdet Gela. Lisäksi joukkue testaa Lahdessa Brendan Kingiä. Tähtirinnat pelannevat jälleen viime kaudelta tuttua fyysistä peliään, joten Kuhnureille ei tule helppoa iltapäiväpuhdetta.

Virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet toisensa viidesti. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolmesti Veikkausliigassa. Molemmat voittivat yhden ottelun ja kertaalleen pisteet tasattiin. Joukkueet kohtasivat toisensa myös Ykkösessä kaudella 2011. Tuolloin FC Lahti oli vahvempi molemmissa kamppailuissa. Lisäksi joukkueet ovat kohdanneet toisensa harjoitusotteluissa kolmesti. Kaudella 2002 Magnus Samuelssoinin johtama puolustus nollasi Tähtirinnat ja Kari Arkivuon ja Mikko Järvisen johdolla Kuhnuri-hyökkääjät naulasivat taululle 5-0 -lukemat. Helmikuussa 2011 harjoitusottelu päättyi Lahden 3-1 -voittoon ja viime keväänä sopuisasti 1-1.

FC Lahden ja HIFK:n välinen ottelu pelataan suljetuin ovin Mukkulan kuplassa. Ottelua pääsee kuitenkin seuraamaan streamin välityksellä osoitteessa: www.fanseat.com ja Elisan viihdepaketissa.

Kuhnurit ovat pelanneet historiansa aikana kaksi ottelua suljetuin ovin ja ne molemmat ovat päättyneet tasan. Miten käy lauantaina?

FC Lahti – HIFK 23.1.2016 Mukkulan kuplassa kello 13:00!

– Tommi Leirilaakso