placeholder

Lauantaina FC Lahti kohtaa JK Nõmme Kaljun

FC Lahti kohtaa tulevana lauantaina Mukkulan kuplahallissa virolaisen JK Nõmme Kaljun klo 16.00 alkaen. Ensi viikon tiistaina Lahti matkustaa Tallinnaan, jossa se saa vastaansa FC Levadian.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tietää minkä tasoisista joukkueista on kyse.

– Viron kärkijengit ovat kovia joukkueita. Siellä on nelisen joukkuetta, jotka pärjäisivät Veikkausliigassa. Tasaisia ja hyviä pelejä ollut joka vuosi. Viime vuonna hävittiin ja toissa vuona voitettiin. Nyt edessä on kunnianpalautus, Korkeakunnas sanoo.

– Nämä ovat verrattavissa Liigacupin peleihin. Kansainväliset pelit ovat oma lisänsä, eikä kumpikaan halua hävitä. Tärkeätä, että saadaan erialisia haasteita, varsinkin nuorille pelaajille. Suurin osa osoittanut pärjäävänsä Liigacupissa hyvin ja tämä on hyvää jatkumoa, Korkeakunnas jatkaa.

Teemana harjoituspeleissä on edelleen oman pelin kehittäminen, eikä niinkään tuloksen hakeminen. Oma pelillinen identiteetti alkaa hahmottua, mutta työtä sen kehittämisessä on edelleen paljon.

– Pelillisesti lähdetään edelleen kehittämään omaa pelaamista. Edelleen samojen asioiden kanssa tehdään hommia. Meillä on ollut hyvin positiivinen pelitapa ja pelillinen-ilme. Hiottavaa tässä vaiheessa kautta on vielä paljon. Rupeaa olemaan jo jonkin verran yhteisiä kokemuksia hyökkäyspään pelaajilla. (Santeri) Hostikka, (Jasse) Tuominen ja (Kalle) Multanen ovat vähän ruvenneet löytämään toisiaan, ja Bonilha sekä (Aleksi) Paananen toimii paremmin kaksikkona keskikentällä, ”Toke” miettii.

Joukkueessa on vielä muutama paikka täytettävänä.

-Tomi Karttunen on testipelaajana ja omista junioreista Justus Kauppinen jatkaa sopimuksettomana näyttöjen antamista. Meillä on pari-kolme paikkaa joukkueessa auki, Korkeakunnas kertoo.

Kalju ja Levadia – otteluista ovat varmuudella sivussa ainakin Duarte Tammilehto, Euller, Jussi Länsitalo sekä Rafael.

Joukkue pääsee hiihtolomalle FC Levadia – ottelun jälkeen.

– Loma on keskiviikosta keskiviikkoon. Pelaajat suorittavat loman aikana
omia ohjelmiaan ja osa harjoittelee Akatemian mukana, Korkeakunnas valaisee.

Loman jälkeen Kuhnureiden vahvuuteen liittyy kaksi testipelaajaa yhteistyöseura Hartlepoolista.