placeholder

Lampisen uran toinen liigamaali riitti pisteeseen

VPS sai otteluun loistavan alun, kun vain neljän peliminuutin jälkeen Juho Lähde riisti pallon ja syötti Samba Sillahin yksin läpi. Sillah ei erehtynyt vaan sijoitti pallon tarkasti ohi Patrick Rakovskyn ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen VPS jatkoi painostusta, mutta paikoille se ei juuri päässyt. Steven Morrisseyn tulisen kudin vastapalloon Rakovsky torjui kulmaksi. Lahti pääsi peliin mukaan vasta puolen tunnin jälkeen. Jerónimo Amione ampui kertaalleen Martin Kompallan syliin, mutta painostuksesta huolimatta paikkoja ei syntyny.

Aivan jakson lopussa Mastokaupungin ylpeys tarjoili oppikirjaesimerkin vastahyökkäyksestä. Amione riisti pallon ja kuljetti ensin tilan pois. Meksikolaistaituri syötti pallon laitaan Josulle, joka laittoi nopean ja kierteisen keskityksen maalin edustalle. Josun keskityksessä oli ensimmäisen paikalla Pyry Lampinen, joka viimeisteli varmasti liigauransa toisen maalinsa. Tauolle lähdettiin 1-1-tasalukemissa.

Toisen jakson alku ja loppu oli Vepsulta vahvaa ja Lahti joutui puolustuskannalle. Lahti siirtyi viiden linjasta neljän miehen puolustuslinjaan, josta VPS ei löytänyt juuri aukkoja. Toisen jakson kohokohtana oli ainoastaan Jonas Häkkisen pusku Rakovskyn käsien kautta Martti Haukiojan antamaan kulmaan. Näin ollen Lahti metsästi vieraspisteen kotimatkalle.

Päävalmentaja Sami Ristilä oli ottelun jälkeen hieman pettynyt tulokseen. Hän kuitenkin iloitsi Pyry Lampisen onnistumisesta. Ristilä korosti, että Lahden on teroitettava omaa vielä peliään.

– Saimme minimituloksen siitä, mitä lähdimme hakemaan. Meidän pitää teroittaa omaa peliämme jatkossa. On mahtavaa, että Lampinen onnistui. Hän menee paikkoihin, joissa asioita tapahtuu. On hienoa nähdä, kun oman kylän kasvatti onnistuu. Hän sai mahdollisuuden ja on pitänyt siitä kiinni. Nuorella pojalla on ennakkoluuloton alku liigauralle, Ristilä summasi.

Seuraavana FC Lahti kohtaa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon ensi perjantaina. Seuraava kotiottelu on puolestaan 4.8. jolloin Hiihtikselle saapuu Kokkolan Pallo-Veikot.

FC Lahti:

Lampinen

Rakovsky; Hauhia, Coubronne, Tanska, Penninkangas, Josu; Klinga (v), Virta, Jäntti (77′ Assehnoun); Amione (v) (88′ Salmikivi), Lampinen (56′ Etock)