Lahti kärsi tappion vuoden viimeisessä ottelussa

FC Lahti aloitti ottelun hyvin ja Haka oli hetken köysissä. Loorents Hertsi keskitti muutaman kerran vaarallisesti. Parhaalle paikalle pääsi Matias Sorvali, jonka pusku suuntautui hieman yli Mika Hilanderin vartioiman Hakan maalin.

Haka alkoi saada ottelun edetessä otetta ja Jesse Huhtala pääsi kahteen huippupaikkaan. Ensin hän vastaanotti aikaisen joululahjan Lahden puolustukselta ja pääsi nokikkain Lahden maalilla torjuneen Aatu Hakalan kanssa. Hakala veti kuitenkin pidemmän korren. Hetkeä myöhemmin Huhtala pääsi jälleen nokikkain Hakalan kanssa, mutta Huhtalan sijoitus meni niukasti ohi Lahden maalin.

Hieman jakson puolivälin jälkeen Haka onnistui. Maximus Tainio ampui pienen haaston jälkeen ja Jesse Huhtala ohjasi laukauksen Aatu Hakalan käsien kautta Lahden maaliin. Näin ollen vierailija siirtyi johtoon.

Ensimmäisen jakson lopussa Lahdella oli vielä puolittaiset paikkansa. Ensin Eemeli Virta ampui pienestä kulmasta ja Mika Hilander torjui laukauksen vaivoin kulmaksi. Kulmapotkun antoi Daniel Rantanen ja se putosi suoraan Viljami Isotalolle, mutta topparin pusku suuntautui yli maalin.

Toisella jaksolla Lahden peli ei lähtenyt missään vaiheessa rullaamaan. Toisaalta myös Haka pysyi pitkään poissa paikoilta. Hakan paras paikka tuli Antto Hilskalle, mutta Aatu Hakala torjui pallon ja koppasi kakkospallon itselleen helposti. Lahden paras paikka tuli puolestaan Matias Sorvalille, mutta hänen vetonsa suuntautui hyvän haaston jälkeen suoraan Mika Hilanderia kohti. Näin ollen Haka nappasi 1-0-voiton.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut tyytyväinen vuoden viimeiseen peliin. Hän antoi kunniaa vastustajalle ja manasi omiensa virheitä. Zenelin mukaan ottelun tärkein anti oli kuitenkin testata pelaajia ja ylläpitää pelikuntoa.

– Tämä oli kaukana hyvästä ottelusta. Tarkoituksemme oli antaa pelaajille näyttöpaikkoja ja pitää sopimuspelaajiemme pelikuntoa yllä. Testasimme myös pelaajien toimimista rasituksen alla, miten he reagoivat psyykkisesti ja fyysisesti kovaan rasitukseen ja peliin. Haka pelasi hyvin ja loi riittävästi maalipaikkoja. Meidän puolustuslinjamme vuoti. Toisaalta pitää olla hieman myötätuntoinen pelaajiamme kohtaan, sillä he eivät välttämättä ole tottuneet tällaiseen rasitustasoon. Meidän pitäisi silti pystyä parempaan, Zeneli summasi.

FC Lahti jäi ottelun jälkeen lyhyelle lomalle. Veikkausliigakauteen valmistautuminen alkaa heti tammikuun alusta. Toimisto palvelee vielä maanantaina ja tiistaina, mutta jos joulupukki ei tuonut toivottua FC Lahti -lahjaa, saa niitä tilattua läpi joulun FC Lahden verkkokaupasta.

FC Lahti

Hakala; Isotalo, Kovaqi (v), Viitikko, Forss (18′ Pekkanen (80′ Babiker)); Sorvali, Virta (v) (89′ Torpo), Auranen (v), Rantanen, Hertsi; Ulmanen (66′ Toivonen)