Lahtelaisviisikko pelasi myös viimeisessä maaottelussa Serbian turnauksessa

Lahtelaisviisikko pääsi kentälle myös Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen viimeisessä turnausottelussa Serbiaa vastaan. Akseli Puukko, Samuel Pasanen, Vilho Huovila ja Colin Ndabawedje olivat avauskokoonpanossa. Teemu Kettunen tuli puolestaan kentälle vaihdosta ottelun toisella jaksolla.

Puukko, Huovila ja Ndabawedje pelasivat tunnin, Kettunen puolestaan vajaan kymmenminuuttisen. Pasanen pelasi kokonaisen ottelun. Serbia voitti ottelun lopulta 3-0. Kapteenina toiminut Pasanen äänestettiin myös kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue avasi oman turnauksensa Slovakiaa vastaan. Pasanen, Puukko ja Huovila olivat avauksessa ja Pasanen vei Suomen aivan ottelun alussa johtoon. Reilun tunnin jälkeen kentälle tullut Ndabawedje iski aivan viimeisillä minuuteilla 2-1-voittomaalin. Pasanen ja Puukko pelasivat täyden ottelun ja Huovila kellotti noin 80 minuuttia.

Toisessa ottelussa Suomi kärsi 3-2-tappion Unkarille. Huovila, Kettunen ja Ndabawedje olivat avauskokoonpanossa ja Puukko ja Pasanen tulivat kentälle toisella jaksolla. Huovila onnistui maalinteossa ja Suomen toinen osuma merkittiin Unkarin omaksi maaliksi.

Maajoukkue osallistuu seuraavaksi kesäkuun lopussa pelattavaan Baltic Cupiin.

Kuva: Aleksi Tikkala