Lahtelaisnelikko debytoi maajoukkueessa

Neljä lahtelaista debytoi Suomen maajoukkueessa tiistai-iltana Mikkelissä pelatussa alle 16-vuotiaiden maajoukkueen ottelussa Islantia vastaan. Samuel Pasanen ja Colin Ndabawedje olivat avauskokoonpanossa. Akseli Puukko ja Vilho Huovila puolestaan tulivat kentälle vaihdosta. Suomi voitti ottelun lopulta 4-3.

Keskikentällä kutospaikalla pelannut Samuel Pasanen oli ensimmäisen vartin aikana järjestelemässä suomalaisille paikkoja katkoillaan. Myös Suomen avausosumaan johtanut tilanne käynnistyi Pasasen katkosta. Kärkenä pelannut Colin Ndabawedje puolestaan ei saanut juurikaan palloja, mutta voitti hyvällä prosentilla omat kaksinkamppailunsa.

Ndabawedje alusti Suomen 3-1-osuman, kun hän eteni ensimmäisen jakson lopulla päätyrajaa pitkin voimalla kohti maalia. Ndabawedje syötti takaviistoon ja FC Interin Iiro Mendolin ampui maalin. Toisella jaksolla Ndabawedje otti ensin varoituksen, kun lahtelaishyökkääjän jalka nousi vaarallisesti lähelle islantilaispuolustajan päätä. Ndabawedje iski hieman ennen tunnin täyttymistä myös Suomen voittomaaliksi jääneen osuman, kun Ilveksen Juho Lähteenmäki pelasi Ndabawedjen juoksuun. Ndabawedje punnersi läpi kahden puolustajan ja sijoitti pallon tarkasti verkkoon.

Ndabawedje pelasi ottelussa 59 minuuttia. Pasanen puolestaan vaihdettiin kentältä noin kolme minuuttia ennen loppua. Vilho Huovila tuli kentälle tunnin kohdalla ja Akseli Puukko vajaa vartti ennen loppua. Kumpainenkin nousi laidaltaan muutaman kerran varsin mallikkaasti, mutta tehomerkintöjä ei kaksikolle tänään tullut.