Lahtelaisille onnistumisia maajoukkueessa

FC Lahden maalivahti Osku Maukonen ja keskikenttämies Samuel Pasanen olivat Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Suomessa pelatussa EM-karsintaturnauksessa. Maukosen ja Pasasen lisäksi Suomen joukkueessa pelasivat Mikkelin Palloilijoissa Lahdesta lainalla oleva Vilho Huovila ja alkukaudella Lahdessa pelannut Akseli Puukko. Kolmen ottelun aikana nelikon jokainen jäsen pääsi myös kentälle.

Maajoukkuetauon aluksi viime keskiviikkona Suomi kohtasi Myyrmäessä Sveitsin. Osku Maukonen ja Samuel Pasanen olivat avauskokoonpanossa yhdessä Akseli Puukon kanssa. Suomi voitti syysmyrskyssä pelatun ottelun 1–0. Suomen maali syntyi Samuel Pasasen antamasta kulmapotkusta ja Pasanen oli ottelussa myös muuten vahvalla pelipäällä. Hän kantoi Suomen kapteeninnauhaa ottelun viimeiset minuutit ja kulutti lisäajalla loistavasti aikaa turvaten Suomen johtoa. Maukonen oli liki koko ottelun työttömänä ja spurttasikin heti ottelun jälkeen pukukopin lämpöön. Puukko viiletti omalla laidallaan täyden ottelun aiheuttaen ajoittain harmaita hiuksia sveitsiläispuolustajille.

Lauantaina Suomi kohtasi Järvenpäässä San Marinon. Vilho Huovila oli avauskokoonpanossa, mutta joutui jättämään kentän reilun vartin pelin jälkeen. Suomi nuiji lopulta lilliputin lukemin 5–0. Maukonen ja Pasanen istuivat koko ottelun viltteihin kääriytyneenä vaihtopenkillä ja Italiassa palloileva lahtelaiskasvatti tuli toiselle jaksolle kentälle syöttäen yhden osuman.

Tiistaina Suomi palasi Myyrmäkeen ja kohtasi päätösottelussa Tšekin. Maukonen, Pasanen ja Puukko olivat Suomen avauksessa. Pasasella oli muutama loistava vetopaikka, mutta keskikenttämiehen laukaukset eivät löytäneet tietään verkon perukoille. Pasanen kuitenkin oli vahvasti mukana Suomen 2–1-johto-osumassa. Lopulta Suomi kuitenkin taipui ja Tšekki voitti ottelun lukemin 3–2. Suomi eteni kuitenkin jatkokarsintaan.

Pasanen ja Maukonen ovat palanneet FC Lahden harjoitusvahvuuteen. FC Lahti kohtaa lauantaina tärkeässä ottelussa Hiihtiksellä Ekenäs IF:in. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen