Lahtelaisille maajoukkueminuutteja

FC Lahden Osku Maukonen ja Aamu Kinnunen pääsivät kentälle ikäluokkiensa maajoukkueissa. Maalivahti Maukonen torjui Suomen alle 17-vuotiaiden kohdatessa Islannin. Keskikentällä viihtyvä Kinnunen oli kaatamassa Irlantia alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

Osku Maukonen oli avauskokoonpanossa Islantia vastaan. Suomi meni ottelussa heti ensiminuuteilla johtoon. Islanti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi toisella jaksolla 2–1-voittoon. Maukonen pelasi kahdesta takaiskusta huolimatta hyvän ottelun.

Myös Aamu Kinnunen oli avauskokoonpanossa ja pelasi täyden ottelun. Suomi nappasi komean 2–0-voiton. Kinnunen pääsi kertaalleen myös yrittämään maalintekoa ja puski, mutta Irlannin maalivahti Jayne Merren koppasi puskun.

Kinnusen edustama Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen ohjelmassa on seuraavaksi EM-jatkokarsinnat huhtikuussa. Maukosen edustama Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa vielä kertaalleen Islantia vastaan, mutta Maukonen on FC Lahden mukana Espanjassa. Maukosen mahdollinen seuraava maajoukkuetapahtuma on maaliskuun 20. päivä alkavat EM-karsinnat.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta