Lahtelaiset onnistuivat maajoukkueissa

Lahtelaiset edustivat maajoukkuetauon aikana myös maajoukkueissa. Mamma Marian kummipelaaja Altin Zeqiri oli Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkueen matkassa, LHE Rakennuksen kummipelaaja Eduards Emsis pelasi Kansojen liigaa Latvian A-maajoukkueessa ja Anton Munukka osallistui Baltic Cupiin Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Lisäksi useampi lahtelainen sai maajoukuekutsuja Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Latvialla neljä kovaa kamppailua

Eduards Emsis ja Latvian A-maajoukkue kohtasi Andorran, Moldovan ja kahdesti Liechtensteinin. Latvia nappasi kaikista otteluista voitot. Emsis pelasi kaikissa otteluissa. Liechtensteinia vastaan Emsis oli avauksessa ja kolmessa muussa ottelussa hän tuli ottelun lopussa kentälle turvaamaan Latvian voittoja. Yhteensä hän pelasi neljässä ottelussa 90 minuuttia.

Latvia johtaa D-liigan ykköslohkoa puhtaalla pelillä. Latvia kohtaa Kansojen liigassa vielä syyskuussa Moldovan kotikentällään ja Andorran vieraskentällä.

Kosovon nuorisomaajoukkue päätti karsintansa

Altin Zeqirin edustama Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi EM-karsinnan päätöksessä Andorran, Englannin ja Albanian. Kosovolla oli vielä teoreettiset mahdollisuudet jatkoon. Kosovo kaatoikin avausottelussa Andorran 3-0 ja Zeqiri oli avauskokoonpanossa pelaten 58 minuuttia.

Toisessa ottelussa Englanti murskasi Kosovon 5-0. Zeqiri oli jälleen avauksessa. Hänet vaihdettiin kentältä noin 20 minuuttia ennen loppua 3-0-tilanteessa. Viimeisessä ottelussa lahtelaislaituri pelasi liki täyden ottelun syöttäen Kosovon johtomaalin 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Kosovo jäi kuuden joukkueen karsintalohkossaan neljänneksi ja tie EM-kisoihin tyssäsi. Zeqirille karsinnat olivat viimeiset nuorten maajoukkueissa, sillä jatkossa hän on yli-ikäinen.

Suomi esitti Baltic Cupissa hyviä otteita

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue valmistautui syksyllä alkaviin EM-karsintoihin Latviassa pelatussa Baltic Cupissa. Suomi taisteli vielä viimeisessä ottelussa turnauksen voitosta. Suomi kaatoi Viron ja pelasi tasan Liettuaa ja isäntämaa Latviaa vastaan. Maalivahti Anton Munukka esiintyi Viro- ja Latvia-otteluissa.

Munukka oli pelasi täydet minuutit voitollisessa Viro-ottelussa. Maalivahtilupaus joutui antautumaan kertaalleen toisen jakson lopussa Suomen voittaessa ottelun 3-1. Latvia-ottelussa Munukka tuli tauolla vaihdosta kentälle ja piti maalinsa puhtaana 45 minuuttia.

Vuonna 2006 syntyneiden maajoukkue myös Baltic Cupiin

Suomen vuonna 2006 syntyneiden maajoukkue eli alle 17-vuotiaiden maajoukkue osallistuu kesäkuun lopussa alkavaan Baltic Cupiin. Turnaus pelataan Suomessa ja mukana ovat Suomen lisäksi Viro, Liettua ja Latvia. Kolme lahtelaista valittiin joukkueeseen.

Suomea pääsevät edustamaan FC Lahdessa edellisessä Suomen Cup -ottelussa kokoonpanossa olleet Samuel Pasanen, Vilho Huovila ja Akseli Puukko. Myös alle 17-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu alkaviin EM-karsintoihin.