placeholder

Lahteen 16 pelaajaa testattavaksi

Tällä haavaa meren takaa ei pelaajia ole Lahteen tulossa testiin, mutta sitä vaihtoehtoa ei ole kuitenkaan poissuljettu.

– Pelaajien taso Yhdysvalloissa oli huomattavasti parempi kuin viime vuonna. Suurimmalla osalla pelaajista oli yliopistofutis tausta, Korkeakunnas valaisee.

Joulukuussa Lahti harjoittelee kahden viikon ajan ja tuo aika käytetään enimmäkseen testipelaajien siivilöimiseen.

– 16 pelaajaa tulossa testiin, viisi meidän omasta Akatemiasta. Testattavaksi on tulossa myös hollantilainen hyökkäyspään pelaaja. Seuraavat kaksi viikkoa on enemmänkin pelaajien katsastusta, eivätkä kaikki omat pelaajamme osallistu vielä harjoituksiin, Korkeakunnas sanoo.

Lahti päättää harjoitusjaksonsa 16. päivänä pelattavaan KuPS – harjoitusotteluun, jonka jälkeen joukkue vetäytyy joululoman viettoon. Peli pelataan Mukkulan kuplahallissa kello 14.45 alkaen.

– KuPSilla on vähän samanlainen tilanne kuin meillä, testimiehiä on paljon. Pelissä kohtaa varmaan kaksi aika nuorta joukkuetta, ”Toke” uumoilee.

Kuhnureiden joukkueenrakennus on edennyt tasaisen varmasti ja kasassa on jo 15 pelaajasopimusta ensi kaudelle. Muutamaa täsmähankintaa haetaan vielä.

– Aika hyvässä vaiheessa mennään. Yhden viime vuotisen pelaajan kanssa on tarkoitus tehdä sopimus toivon mukaan. Haetaan joka linjaan yhtä vähän kokeneempaa pelaajaa, se on se ajatus siinä. Eli keskikentälle, kärkeen ja puolustuksen yleispelaajaa. Edetään maltillisesti. Maalivahtitilanne on vielä auki, katsotaan ensin miten Aleksandr Vasjutinin kanssa käy, Korkeakunnas miettii.

Viime kaudella esimerkiksi nuoret Jasse Tuominen ja Santeri Hostikka tekivät läpimurrot liigan parhaimmistoon Lahden paidassa. Heidän ja muiden nuorten kuhnurin antamat esimerkit ovat lisänneet kiinnostusta siirtyä Lahteen nuorten pelaajien parissa.

– Kiinnostusta on paljon, kyselyitä tulee jatkuvasti. Nuorilla on halukkuutta tulla Lahteen näytille ja meille kehittymään. Se lämmittää mieltä, jotain on silloin tehty oikein, Korkeakunnas myhäilee.