placeholder

Lahden hyvä vire jatkui KPV:n kustannuksella

FC Lahti sai ottelun hyvän alun ja murtautui KPV:n puolustuslinjojen läpi useaan otteeseen. Ensimmäinen varsinainen maalipaikka kuitenkin syntyi erikoistilanteen jälkitilanteesta. Mikko Hauhia pommitti tulisesti ja KPV:n maalilla pelannut Teppo Marttinen pomputti palloa hetken maaliviivan päällä. Ensimmäisen jakson muut lahtelaispaikat syntyivät Jasin Assehnounin haastojen jälkeen.

KPV:n parhaat paikat tulivat Hendrik Helmkelle ja Joni Mäkelälle, mutta Mikko Hauhia liukui pallon eteen. Myös Adam Vidjeskog pääsi kertaalleen puskemaan terävästi, mutta Patrick Rakovsky liimasi pallon varmasti.

KPV:n iltapuhde vaikeutui juuri ennen taukoa. Kymmenen minuuttia aikaisemmin varoituksen napannut Hendrik Helmke esti Josun nopean vapaapotkun, eikä ottelun erotuomari Petri Viljaselle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin nostaa toinen keltainen kortti. Helmke poistui kentältä entisen kotiyleisön osoittaessaan raikuvasti suosiota. Tauolle kuitenkin siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Lahti tuli myös toisen jakson alkuun terävästi ja sahasi KPV:n matalalle tippunutta puolustusta useaan otteeseen. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan suostunut menemään. Hyvän alun jälkeen Lahden peli meni puskemiseksi ja KPV sai luotua muutaman puolittaisen paikan.

Ottelua oli jäljellä noin vartti, kun pirteästi läpi ottelun pelannut Jasin Assehnoun haastoi KPV-puolustusta. Assehnoun pääsi vapaaksi päätyrajalle ja eteni kohti maalia. Hän syötti pallon ohi Teppo Marttisen ja Jerónimo Amione pääsi tuikkaamaan pallon maaliin ja kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Maalin jälkeen KPV hyökkäsi riskillä ja Lahti pääsi vastaiskuihin. Ottelun lopun paras paikka tuli Gaël Etockille, mutta kamerunilainen painoi laukauksensa roimasti yli maalin. Näin ollen Mastokaupungin ylpeys nappasi kolme arvokasta lisäpistettä. Ottelu oli samalla ensimmäinen viikolla hankitulle Brent Lepistulle, joka pelasi täyden ysikymppisen FC Lahden pelin sydämessä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Hän kuitenkin löysi pelistä paljon kehitettävää. Brent Lepistun debyytti ja Jerónimo Amionen ensimmäinen maali lämmitti Ristilää.

– Tämä oli tärkeä voitto. Joukkueessa on hyvä fiilis. Ottelu meinasi mennä vähän puskemiseksi. Ulosajo totta kai vaikutti peliin, mutta työ pitää silti tehdä. Lopussa KPV sai hieman painetta ja me saimme vastahyökkäyksiä. Paikoista olisi voinut tietysti tehdä lisämaalin tai pari. Lepistulla oli tasapainoinen esitys ja hän täydensi hyvin Eemeli Virtaa ja pelasi hyvin yhteen Josun kanssa. Hän on sellainen pelaaja, jota on kaivattu. Hän näytti, että on puolustuva pelaaja, joka pystyy myös jakamaan palloa. Amionen maali oli tärkeä hänelle itselleen. Isoin asia oli kuitenkin kotivoitto, Ristilä totesi.

FC Lahti on sarjataulukossa nyt seitsemäntenä. Seuraavana Lahti kohtaa vieraskentällä HJK:n 10.8. Tuolloin Mustapaidoilla on mahdollisuus ohittaa Klubi sarjataulukossa.

FC Lahti:

Amione

Rakovsky; Penninkangas, Viitikko, Coubronne; Hauhia (v) (75′ Martinen), Virta (64′ Klinga), Josu, Lepistu, Assehnoun; Etock, Amione (v) (86′ Tanska)