placeholder

Lahdella takanaan luksusviikko

FC Lahti kohtaa sunnuntaina kotiottelussa Rovaniemen Palloseuran. Lahden edellisestä ottelusta on jo ehtinyt kulua yli viikon verran, joten Kuhnurit pääsevät otteluun hyvin levänneenä ja harjoitelleena.

– Treenattiin kolmena päivänä neljä kertaa, torstaina oli välipäivä. Nyt valmistaudutaan pari päivää nimenomaan RoPS – otteluun. Luksusta ollut tällainen viikko, että on pystytty harjoittelemaan. Tietysti pyritty meidän pelaamista kehittämään. Suurimmat puutteet ovat olleet viimeistelyssä. Peli on ollut varsin mallikasta. On saatu tusinan verran laukauksia parissa edellisessä pelissä ja pidetty vastustaja huomattavasti vähemmillä maalipaikoilla. Ei ole ollut semmoista tappamisen meininkiä ja päättäväisyyttä. Maalinteko on kiinni taidosta ja osaamisesta, mutta mentaalistakin, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas avaa.

RoPS painii parhaillaan eurokiireiden keskellä. Viime torstaina RoPS kohtasi kotikentällään kroatialaisen NK Lokomativa Zagrebin Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa ja pelasi 1-1 –tasapelin. Seuraavalla viikolla RoPS pelaa toisen osaottelun ja se saattaa näkyä pelaajavalinnoissa Lahtea vastaan.

– Sen mitä olen seurannut, niin heillä on tosi laaja rinki ja pitkän aikaa kierrättänyt pelaajia ottelusta toiseen. Siellä on (Juha) Malisella, mistä valita. Joukkueet, jotka Eurooppa-liigassa on, ovat tiedostaneet, että kiirettä tulee olemaan, jos menee hyvin. Meillä oli viime vuonna kiireitä. Tahti on sama kuin Veikkausliigassa, ”Toke” sanoo.

Sarjataulukko näyttäytyy tällä hetkellä erittäin tasaisena ja jokainen piste on tärkeä.

– Kaksi joukkuetta on karussa ja kolme joukkuetta jäänyt vähän kelkasta. Keskikasti on erittäin tasainen ja ensi kauden europaikat ovat täysin auki. Olemme molemmat himokkaita niille, siinä on paljon pelattavaa. Kukaan ei voi lähteä liigapeleihin muu kuin voitto mielessä, Korkeakunnas niputtaa.

Lahden joukkueharjoituksissa on pyörinyt testipelaajia viime viikolla.

– Ollaan testailtu pelaajia ensi kautta ajatellen. Yhteistyöseuroistamme ovat olleet mukana FC Espoon keskikenttäpelaaja Emil Koho (-97) ja jo aiemmin testissä ollut PEPOn keskikenttäpelaaja Tomi Karttunen (-97), Korkeakunnas valaisee.

Osa pelaajista on käyttänyt viikon pikkuvammoista toipumiseen. Pelaajatilanne ottelun alla on kuitenkin kelvollinen.

– On pikkuvammoja omilla pelaajilla. Nyt on ollut hyvä hetki palautella ja lepuuttaa. Hyvin on saatu kuitenkin harjoitukset pyörimään, Korkeakunnas sanoo.

– Kysymysmerkkejä ovat vielä (Boris) Tatar pohkeen takia ja (Jasse) Tuominen pitempään vaivanneen nilkkavamman takia. (Drilon) Shala varmasti pois ja (Mikko) Kuningas lähtee Brasiliaan. (Duarte) Tammilehto palaa kärsittyään pelikieltonsa ja (Santeri) Hostikka on saanut kipsinsä pois, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahti – RoPS 17.07.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion

Junnuperheet huomio!

Sunnuntaina 17.7. klo 18.30 pelataan FC Lahden kauden 2016 yhdeksäs kotiottelu. Mikäli junnulla on passissa viisi leimaa, on hän oikeutettu kutsumaan perheensä (kaksi aikuista ja omat sisarukset) veloituksetta otteluun. Eli viidellä leimalla koko perhe peliin ilmaiseksi!

Leimaus ja lippujen jako tapahtuu Stadionilla pääsisäänkäynnin tuntumassa tuttujen leimaajien toimesta.