Kysymyksiä ja vastauksia loppukaudesta

Veikkausliigan sarjahimmeli ja loppukauden ottelut ovat aiheuttaneet paljon kysymyksiä ja päätimme vastata niihin kaikkiin kootusti.

Kysymys: Mistä Haastajasarjassa pelataan?

Vastaus: Veikkausliigan Haastajasarjassa on suuria panoksia molempiin suuntiin. Runkosarjan pisteet periytyvät suoraan yksinkertaiseen Haastajasarjaan, jossa kukin joukkue pelaa viisi ottelua. Viiden kierroksen jälkeen eniten pisteitä yhteensä kerännyt joukkue etenee europaikkalopputurnaukseen, joka pelataan pudotuspeleinä Mestaruussarjan ilman europaikkaa ensikaudeksi jääneitä joukkueita vastaan. Mikäli Suomen Cupin voittaja tulee Mestaruussarjasta, pääsee myös Haastajasarjan toiseksi sijoittunut joukkue kilpailemaan lopputurnaukseen viimeisestä europaikasta.

Haastajasarjan toisessa päässä kamppaillaan puolestaan sarjapaikasta. Vähiten pisteitä koko kauden aikana kerännyt joukkue putoaa ensi kaudeksi Ykkösliigaan. Toiseksi vähiten pisteitä kerännyt joukkue pelaa puolestaan kaksiosaisen karsinnan Liigapaikasta Ykkösen karsinnat Liigakarsinnasta voittaneen joukkueen kanssa. Kaksiosaisen Liigakarsinnan voittaja pelaa ensi kaudella Veikkausliigaa.

Kysymys: Mitkä liput oikeuttavat sisäänpääsyyn Haastajasarjan otteluihin?

Vastaus: Haastajasarjan otteluihin käyvät kaikki kausikortit ja runkosarjassa käyttämättä jääneet avoimet liput. Sen lisäksi lippuja myy ennakkoon Tiketti ja lippuja saa portilta tuttuun 20 euron kappalehintaan. Juniorikausikortit, Premium-kausikortit ja VIP-kausikortit käyvät myös mahdollisiin europaikkalopputurnauksen kotiotteluihin tai liigakarsinnan kotiotteluun.

Kysymys: Onko otteluissa VIP-mahdollisuus?

Vastaus: Haastajasarjan otteluissa on normaaliin tapaan VIP-tilaisuus. VIP-vieraiden portti aukeaa normaaliin tapaan puolitoista tuntia ennen ottelun alkua ja VIP-tiloissa on tarjolla ennen ottelua lämmin ruoka ja ohjelmaa. Lisäksi puoliajalla VIP-tiloissa on kahvit. VIP-lippuja saa ostettua normaaliin tapaan ja voucherit ja VIP-kausikortit käyvät myös Haastajasarjan otteluihin. Toivomme ennakkoilmoittautumista myös Haastajasarjan otteluissa osoitteeseen paivi.arpiainen@fclahti.fi.

Kysymys: Milloin FC Lahti pelaa?

Vastaus: FC Lahti pelaa Haastajasarjassa kolme kotiottelua. Perjantaina 15.9. Lahdessa vierailee aina rakas KTP. Heti seuraavalla viikolla perjantaina 22.9. Lahteen saapuu vieraaksi AC Oulu. Haastajasarjan päätöskierroksella lauantaina 21.10. Lahteen matkaa Ilves. Vierasotteluihin Lahti matkaa sunnuntaina 1.10. Valkeakoskelle ja sunnuntaina 8.10. Maarianhaminaan.

Kysymys: Toimiiko Wolt-piste myös lopuissa otteluissa?

Vastaus: Wolt-piste on avoinna kaikissa FC Lahden kotiotteluissa, joten jos stadionin omasta valikoimasta ei löydy suosikkiasi, voit woltata syömistä itsellesi.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola