placeholder

Kuningas: Saa tehdä nappisuorituksen

FC Lahden nuorisokaartiin kuuluva keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas näkee, että alkukauden aikana menetettiin turhaan pisteitä.

– Joukkueena tietysti pari turhaa tasapeliä ja tappio tullut. Saatu voittokin alle, joten ei hätää silleen. Jatketaan voittojen tiellä, ei mitään ongelmaa, Kuningas sanoo.

– Omalta osalta ei mikään paras startti. Ei mennyt ihan nappiin ensimmäiset pelit. Nyt näytönpaikkojen kautta koittaa saada lisää peliaikaa, Kuningas arvioi omia suorituksiaan.

Joukkueen pelaamisessa Kuningas ei näe suurta korjattavaa ainakin, jos katsotaan viime viikon esitystä VPS:aa vastaan.

– Alkukauden peleissä vähän helppoja maaleja, ne ovat helposti korjattavissa. Ei tarvitse kuin vähän skarpata, kun pallo pomppii omassa boksissa. Viimeisen pelin perusteella ei ole tarvetta muutoksille, Kuningas näkee.

Pelaajat saivat pari päivää vapaata otteluruuhkan jälkeen. Kuninkaan vappu meni rauhallisesti kotimaisemissa.

– Hyvään paikkaan tuli, on ollut otteluruuhkaa ja treenejä. Olin Luumäellä ne parit päivät, sai olla maalla rauhassa, Kuningas myhäilee.

Torstaina Lahden pelit jatkuvat, kun joukkue matkustaa viime kaudella hopealle sijoittuneen Rovaniemen Palloseuran vieraaksi.

– Ei mikään helppo peli, hyvä joukkue vastassa, tekonurmi ja niiden kotipeli. Voi tulla aika tiukka, tasainen ja vähämaalinen peli. Toivottavasti tulisi maalijuhla meille. Saa tehdä taas ihan nappisuorituksen, Kuningas miettii.

Kuningas teki läpimurtonsa liigatasolle jo viime kaudella. Talven aikana joukkueen riveihin liittyi useita nuoria lahjakkaita pelaajia. Tällä kaudella on saatu todistaa esimerkiksi Jasse Tuomisen ja Santeri Hostikan väkivahvaa murtautumista liigatasolle.

– Hyviä jätkiä ja taitavia pelaamaan jalkapalloa. Hauska kilpailla peliajasta, riittää haastetta. Jokaisella on nälkää pelata ja se on kehittävä kilpailutilanne, mikä syntyy, Kuningas kiittelee.

Yksi uusista nuorukaisista on Fareed Sadat, joka teki liigadebyyttinsä VPS:aa vastaan. Debyytissä syntyi myös liigauran ensimmäinen maali, johon syötön tarjoili kulmapotkusta juurikin Kuningas.

– Fareed saa olla iloinen, että päätettiin laittaa pallo boksiin, eikä lähdetty pelaamaan aikaa kulmassa. Ei ole vielä kiittänyt pahemmin, Kuningas virnistää.

Tapana on, että liigadebyytistä ja ensimmäisestä maalista leivotaan kakku koko joukkueen iloksi. Fareedilla työn alla pitäisi siis olla kaksi kakkua.

– Sitä on odoteltu. Varmaan joku suurkakku tai muuten haastava, Kuningas naurahtaa.

RoPS – FC Lahti 05.05.2016 klo 14.00 @Rovaniemen keskuskenttä