placeholder

Kuningas kohtaa vanhan seuransa

FC Lahti kohtaa sunnuntaina vieraskentällä yhteistyöseura PEPO:n harjoitusottelun merkeissä. Lahtelaisten pelaajista ottelu on erityisen mielenkiintoinen Mikko Kuninkaan kannalta, joka sai jalkapallo-oppinsa juurikin PEPO:sta.

Kuningas odottaa vanhan seuransa kohtaamista suurella innolla.

– Hauskaahan se on mennä pelaamaan vanhoja joukkuekavereita vastaan ja muutenkin Lappeenrantaan. Hieno tapahtuma tulossa varmasti, Kuningas iloitsee.

PEPO ei lähde Lahtea vastaan jarruttelemaan.

– Uskon, että sieltä lähdetään pelaamaan rohkeasti, eikä roiskimaan. Haluavat osoittaa, että pystyvät pelaamaan. Taitava porukka, Kuningas arvioi.

Kuhnurit palasivat keskiviikkona joukkueharjoituksiin viikon lomailun jälkeen.

– Meillä oli pari tunnin mittaista kestävyystreeniä ja yksi salitreeni. Muuten huilailin ja otin siitä lomasta vähän irti, Kuningas kertaa omaa lomaansa.

Kuningas murtautui komeetan lailla joukkueen pelaavaan kokoonpanoon jo viime kaudella ja esiintyi liigakentillä aikamiehen tavoin. Talven aikana vastuuta on tullut tasaisesti ja Kuninkaan otteisiin on tullut selvästi lisää määrätietoisuutta.

– Joo. Peli on mennyt astetta rohkeammaksi ja vähän sellaiseksi selkeämmäksi. Enemmän ideaa. Sellainen tunne, että on ottanut yhden stepin eteenpäin, Kuningas miettii.

Kuningas on totuttu näkemään keskikentän keskustassa heiluttamassa tahtipuikkoa, mutta talven harjoituspeleissä Kuningasta on peluutettu myös sisään leikkaavana laiturina.

– Jonkun verran aiemminkin pelannut sitä. Lahdessa ensimmäisiä kertoja ja on ollut vähän hakemista. Pelipaikka kuin pelipaikka, jotenkin aina sen pystyy hoitamaan, Kuningas kertoo.

Kuninkaalle käy mieluusti kaikki keskikentän paikat.

– Keskikentän kaikki pelipaikat laidat mukaan lukien. Missä sitä pelaakin, pelaa aina täysillä ja tekee asiat mahdollisimman hyvin, Kuningas toteaa.

Vuosi sitten Kuningas kärsi loukkaantumisesta, eikä saanut alleen ehjää preseasonia. Kauden alku meni Akatemiasta tuntumaa hakiessa. Nyt lähtötilanne reilun kuukauden päästä alkavaan kauteen on erilainen.

– On tämä erilainen lähtökohta omalta kohdalta, kun on päässyt preseasonille mukaan. Mitään varmaa pelipaikkojen suhteen ei ole, paljon kilpailua. Saa tehdä kuukauden paljon hommia, että sen ansaitsee, Kuningas sanoo.

Ensi kauden teema tulee olemaan saumaton joukkuepeli, jolla sijoitus pyritään saamaan mahdollisimman korkeaksi sarjataulukossa.

– Tavoitteena ei varmasti voi muutakaan olla kuin mahdollisimman ylös sarjataulukossa. Se ei tule ilmaiseksi. Vielä on kuukausi aikaa saada peli toimimaan hyvin. Joukkueena pelaaminen tulee olemaan se teema, mitä hiotaan yhteen, Kuningas paaluttaa.

Kuningas lähtee maanantaina U-19 maajoukkueen matkaan. Edessä ovat kaksoismaaottelut Romaniaa vastaan.

– Nekin on harjoitusmatseja ja lähinnä hyviä näytönpaikkoja jatkon kannalta. Maajoukkuepelejä kuitenkin, joten peliaika mikä tulee, kannattaa käyttää hyväksi ja pelata mahdollisimman hyvin, Kuningas päättää.