placeholder

Kuningas kiitteli joukkueen panosta

FC Lahti otti keskiviikkona arvokkaan 3-2 kotivoiton Ilveksestä vaihderikkaiden tapahtumien jälkeen. Lahden maalintekijöinä kunnostautuivat Boris Tatar, Mikko Hauhia ja Bonilha.

Kuhnureiden ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut ja ensimmäiseen maaliin syötön vapaapotkusta antanut Mikko Kuningas kertasi vauhdikkaan pelin kulkua.

– Mentiin hyvin 1-0 johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Tulivat vähän helposti tasoihin, mutta iskimme aina, kun he tulivat rinnalle. Se oli aika jännä ja tuntui kyllä hyvältä. Ei tarvinnut miettiä sitä, että nyt menetettiin johtoasema, Kuningas myhäilee.

Viime sunnuntaina Lahti pelasi vieraskentällä HJK:ta vastaan ja oli voitossa kiinni aina lisäajan viimeiselle minuutille asti. Alfredo Morelos kuitenkin onnistui tuolloin tasoittamaan pelin. Tällä kertaa lahtelaiset kestivät viimeiselle sekunnille asti ja ottivat voiton ensimmäistä kertaa yli kuukauteen.

– Viimeisessä pelissä HJK:ta vastaan menetettiin se ihan viimeisessä tilanteessa. Nyt saatiin pidettyä se maali pois ehkä 5-10 minuutin paineen aikana omassa päädyssä ja siinä oli koko joukkueelta hieno panos, Kuningas kiittelee.

Lahti on taistellut pienoisten maalinteko-ongelmien kanssa kauden aikana, mutta tällä kertaa niiden taakse ei tarvinnut piiloutua.

– Ehkä ensimmäisellä puoliajalla tuhlattiin parit maalipaikat, niin nyt tehtiin onneksi tarvittavat maalit toisella puoliajalla, Kuningas sanoo.

Omaan panokseensa Kuningas oli tyytyväinen, vaikka vauhti toisen puoliajan loppua kohden vähän hyytyikin.

– Ensimmäinen puoliaika meni tosi hyvin. Toisella puoliajalla tuli sitten vähän vaihteluja. Ihan tyytyväinen olen, Kuningas arvioi.

Kauaa ei Lahti voi voittoansa fiilistellä, sillä jo ensi lauantaina on luvassa vierasmatka Vantaalle, missä se kohtaa PK-35:n.

– Nyt isketään lisää pökköä pesään niin sanotusti ja lähdetään hakemaan lisää näitä kolmen pisteen voittoja. Ne ovat suhteellisen tärkeitä ja tuntuvat aika hyvältä, Kuningas heittää hymy korvapielissä.