placeholder

Kuningas: ”Kiihkeä matsi”

FC Lahden nuori keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas oli maaottelutauon aikana U-19 maajoukkueen mukana. Suomen nuoret lupaukset kohtasivat Tshekin kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla päädyttiin tasapeliin.

– Ensimmäisessä pelissä pelasin täydet minuutit keskikentän toisella paikalla. Toisessa pelissä 15 minuuttia lopusta, olin oikea laita. Siinä kerkesin maalinkin tekemään. Positiivinen maku jäi reissusta, Kuningas kertoo.

– KuPSin Ilmari Niskanen pääsi vasemmalta murtautumaan päätyyn asti, sai jalan vapaaksi ja keskitti takaviistoon johonkin siihen pilkun tietämille, pääsiin siitä sitten laittamaan, Kuningas muistelee maalinsa syntytapaa.

Maaottelutaukoa edeltäneessä KuPS-ottelussa Kuhnurit olivat liikkeellä varsin siipirikkoisella ryhmällä ja pelin aikana tuli lisää jobinpostia Jussi Länsitalon loukattua polveaan.

– Varmaan tuli tauko hyvään paikkaan. Oli paljon pelejä siinä. Nyt sai jokainen huilattua ja kerättyä voimia. Nyt on taas pari peliä peräkkäin, Kuningas tietää.

Torstaina sarjanousija KTP saapuu Kisapuistoon. Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista ovat päättyneet tasapeliin, joten pisteet ovat olleet tiukassa. Helppoa ei tule nytkään olemaan.

– Päivänselvää, että kyseessä on molemmille tärkeä peli. Siinä on panosta molemmilla. Tulee olemaan kiihkeä matsi. Pienestä on kiinni, miten pelit kääntyvät, Kuningas miettii

Joukkueen vahvuuteen liittyneet paluumuuttajat Jani Tanska ja Jasse Tuominen olivat helppo ottaa joukkueeseen sisään.

– Ei siinä mitään erikoista. Jokainen tuntee molemmat. Ei ollut kauaa aikaa siitä, kun on pelattu ja treenattu heidän kanssaan, Kuningas sanoo.

Tuomisen saapuminen tietää lisää kilpailua keskikentän pelipaikoista. Kuningas ei ole lisääntyneestä kilpailusta huolissaan, vaan kääntää sen positiiviseksi asiaksi.

– Jasse tulee keskikentälle ja tulee lisää kilpailua. Se on ihan hyvä, saa taas lisää aihetta treenata täysillä, että näyttää kuuluvansa avauskokoonpanoon. Jasse on ehkä vähän hyökkäävämpi kuin minä ja se luo valmentajille erilaisen vaihtoehdon, Kuningas näkee.

FC Lahti – FC KTP 10.09.2015 klo 18.30 @Kisapuisto