Kuhnurikatsaus

FC Lahti valmistautui Suomen Cupiin kohtaamalla Kisapuistossa harjoitusottelussa Helsingin Oulunkylästä kotoisin olevan IF Gnistanin. Vauhdikkaan kamppailun lopputulokseksi kirjattiin 3-3-tasapeli. Lahden maaleista vastasivat puolustajat Timi Lahti ja Kari Arkivuo ja kovassa vireessä oleva Jasin Assehnoun. Gnistanin maaleista vastasivat puolestaan Rony Huhtala, Saloum Faal ja Kasperi Liikonen. Kipinän Hassan Sesay oli vahvasti mukana joukkueensa maaleissa.

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas avasi Kakkosen kautensa Kisapuistossa lauantaina. Vastassa oli nimivahva PK-35. Vierailijat siirtyivät ensimmäisellä jaksolla 1-0-johtoon Niko Tirkkosen rangaistuspotkumaalilla. Reipas kuitenkin nousi toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Ensin Roni Rinne tasoitti ja lisäajalla FC Lahden lainat järjestivät voittomaalin. Arttu Auranen keskitti ja ysipaidalla pelannut Eemeli Virta puski viirupaidoille kolme pistettä. Virta, Auranen ja Teemu Jäntti kellottivat täydet ysikymppiset.

FC Lahti A jatkoi koronarajoitusten takia kesken jäänyttä SM-karsintaa Helsingissä HJK:n vieraana. Isäntien Jami Mustila iski ensimmäisellä jaksolla hatullisen, eikä Lahti siitä toipunut, vaan pisteet jäivät Helsinkiin. Lahdella oli mukana useita B-ikäisiä pelaajia, jotka esiintyivät mallikkaasti. Mustapaidat ovat karsintasarjassaan kahdeksansia, kun pelaamatta on kaksi kierrosta. SM-sarjaan oikeuttava kuudes sija on tällä hetkellä vain pisteen päässä.

FC Lahti B kohtasi harjoitusotteluissa KJP:n ja FC Kuusysin. Molemmat ottelun päättyivät yli tennisnumeroin mustapaidoille. Etenkin Otto Salmensuu kunnostautui maalinteossa ja Samuel Kouhia väläytteli osaamistaan.

Sekä FC Lahti että Lahden Reipas ovat tulessa jo keskiviikkona. Lahti kohtaa Suomen Cupissa Kotkassa Peli-Karhut ja Reipas matkaa Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi. A-nuoret puolestaan jatkavat karsintaansa juhannuksen jälkeen.

Lue FC Lahti – IF Gnistan -ottelun raportti tästä: http://fclahti.fi/uutiset/2020/06/13/otteluraportti-gnistan-kiusasi-lahtea-kisapuistossa

Lue Lahden Reipas – PK-35 -ottelun raportti tästä: http://www.lahdenreipas.fi/artikkelit/249-otteluraportti-kauden-avauksesta-tahmainen-esitys.html