placeholder

Korkeakunnas: Ympäripyöreä taistelupeli

FC Lahti ja HIFK jäivät maanantaina Lahden Stadionilla pelatussa ottelussa maalittomaan tasapeliin.

Lahti on tahkonnut maaottelutauon jälkeen tiiviillä tahdilla pelejä ja päävalmentaja Toni Korkeakunnas epäilikin pelitahdin imeneen mehuja etenkin joukkueen hyökkäysosastolta.

– Meidän hyökkäyspelin osalta ehkä näkyi väsymys. Ei ollut sellainen lentokeli meidän hyökkäyskolmikolla. Tosin (Jasse) Tuominen karkasi ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran todella hyvin, mutta vähän maltti puuttui niissä keskityksistä. (Pavel) Osipov toi todella paljon virtaa ja teki tempokuljetuksia keskeltäkin kenttää, Korkeakunnas sanoo.

Puolustuspäässä homma toimi alusta loppuun varsin mallikkaasti.

– Erittäin tyytyväinen, että nolla pysyi. Nyt ei oikeastaan edes yritetty lahjoittaa maalia, ”Toke” viittaa kauden aikana päästettyihin halpoihin maaleihin.

Antti Muurisen luotsaama HIFK ei antanut kentällä tuumaakaan periksi ja teki isäntien pelaamisen vaikeaksi.

– Kaikki kunnia myös vastustajalle. Näki, että pelaavat kovista panoksista. Keskikentällä oli aika hyviä pelaajia tänään molemmilla joukkueilla. (Mika) Väyrysen pelaamista, sitä miten pystyy peliä rytmittämään ja tekemään, oli kiva katsoa, Korkeakunnas tunnustaa.

Pelissä ei maalipaikoilla juhlittu ja Korkeakunnas näkeekin, että lopputulos oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos.

– Tasatulos on kaiken rehellisyyden nimissä varmaan oikea tulos. Ei me sen parempia, muttei huonompiakaan oltu kuin kaveri. Ympäripyöreä taistelupeli. Ehkä ennakkoon odotin vähän vauhdikkaampaa kamppailua, mutta nyt ei pystytty tämän parempaa tarjoamaan. Joku aika sitten päätettiin, ettei hävitä ja se edelleen pitää, Korkeakunnas summaa.