placeholder

Korkeakunnas: ”Yleisön tukea tarvitaan”

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Kisapuistossa sarjanousija HIFK:n.

Ottelun alla Kuhnureiden kapteeni Mikko Hauhia vakuutti, että joukkueen sisällä vallitsee hyvä henki, ja ettei tiukka sarjatilanne tuo liikaa suorituspaineita pelaajien otteisiin.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas allekirjoittaa Hauhian sanat.

– Helppo yhtyä kapteenin sanoihin. Rennon letkeä meininki joukkueessa, Korkeakunnas kertoo.

HIFK on kärsinyt jo kolme peräkkäistä tappiota ja sen sarjapaikka alkaa olla uhattuna.

– Kiihkeitä pelejä. Haavoittunut leijona on vaarallinen. Heillä on ollut paljon vastoinkäymisiä ja heillä on kaikki pelissä. Varmasti on kova ja vauhdikas kamppailu tulossa. HIFK pyrkii aika aktiivisesti pelaamaan, joten tulee avoin peli, ”Toke” uskoo.

Jasse Tuominen on palannut lainakomennukseltaan vakuuttavasti ja on pelannut maaottelutauon jälkeiset kaksi peliä kokonaan. Nuorukainen kasvoi silminnähden Mikkelissä.

– Jasse on osoittanut, että pystyy olemaan vaarallinen liigapeleissä. Hän on tuonut liikettä ja juonikkuutta hyökkäyspäähämme. Rohkea pelaaja ja hyvin on päässyt liigavauhtiin mukaan. Ensimmäinen liigamaali on varmaan aika lähellä. Ykkösen pelit valmisti hänet hyvin tähän, Korkeakunnas tietää.

Lahti saa jalkeille varsin vahvan miehistön. Poissaoloja ei juuri pitkäaikaispotilaita Henri Toivomäkeä ja Jussi Länsitaloa lukuun ottamatta ole.

– (Aleksi) Paananen vapautuu pelikiellosta, mutta (Pyry) Kärkkäinen on pelikiellossa. Muuten kaikki olivat tämän päivän harjoituksissa mukana. Saadaan täysi penkki. Nuoriosasto (Mikko) Kuningasta ja Tuomista lukuun ottamatta on tänään Akatemian mukana, Korkeakunnas valottaa.

Korkeakunnas toivoo, että lahtelaiset täyttävät Kisapuiston sankoin joukoin.

– Ennakkotiedot kertovat, että toista sataa HIFK-kannattajaa on tulossa paikanpäälle. Olisi hienoa, että meillä olisi kotiottelu. Yleisön tukea siis tarvitaan. Se on aina lisäpelaaja joukkueelle. Ratkaisupelit edessä ja hyvä fiilis joukkueessa. Tervetuloa huutamaan stadilaiset kumoon, Korkeakunnas päättää.

FC Lahti – HIFK 20.09.2015 klo 16.00 @Kisapuisto