placeholder

Korkeakunnas: ”Voimia kerätty”

Lahti pelasi viime sunnuntaina kotonaan Kisapuistossa VPS:ää vastaan ja päätyi maalittomaan tasapeliin. Ottelu oli kolmas samaan viikkoon ja toinen samanlainen rypistys on edessä. Kulunut viikko onkin mennyt voimien keräilemiseen.

– Kolme peliä seitsemään päivään on aika kuluttavaa. Paljon kolhuja tuli. Haavoja on nuoleskeltu ja voimia kerätty. Alkuviikko on otettu hyvin kevyesti. Keskiviikkona treenattiin suhteellisen kovaa ja eilen oli välipäivä. Tämä ja huominen keskitytään Mariehamn-peliin. Samanlainen ja hullumpi viikko matkusten suhteen edessä, lahtelaisten pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas sanoo.

Edessä on kauden kolmas kohtaaminen Mariehamnia vastaan. Edelliset kaksi pelattiin Lahdessa, joista ensimmäisen IFK voitti lukemien 1-0 ja toisessa päädyttiin 0-0 -tasapeliin.

– IFK:ta vastaan on aina vauhdikkaita pelejä. Heillä on selkeä ajatus pelaamisesta, haluaa avata alhaalta. Todella vaaralliset hyökkäspään pelaajat. He ovat tosin olleet Cupin ottelua lukuunottamatta viime aikoina vähillä tehoilla. (Brian) Span, (Dever) Orgill, (Diego) Assis ja (Petteri) Forsell, pitää olla tarkkana heidän kanssaan. IFK:lla pysynyt paremmin tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen suhteen kuin viime kaudella. Hurmoksellinen edellinen kotipeli, missä murskasi HJK:n ja sen jälkeen vaikea sarjapeli Kuopiossa. Siellä on suhteellisen pieni kenttä ja he osaavat hyödyntää kotikenttäänsä. Kaksi kertaa ollaan heitä vastaan pelattu, joten mitään yllätyksiä ei ole odotettavissa. Pitää löytää aukot puolustuksesta aukot, mihin iskeä, ”Toke” arvioi.

– Luotan, että löydetään voittava resepti otteluun. Puolustuspelaamisemme on ollut kuosissa, mutta parissa viime pelissä hyökkäyspeli yskinyt. Uskon, että maalihanat aukeaa taas, Korkeakunnas jatkaa.

Kuhnurit saavat sairastuvalta apuja jo sunnuntain peliin.

– Keskiviikkona kaikki oli riveissä (Jussi) Länsitaloa ja (Drilon) Shalaa lukuunottamatta. Länsitalolta löytyi takareidestä pieni repeämä ja hän on varmuudella sivussa. Shalalla on jalkapöydässä jonkinlainen vamma. Tänään ratkeaa hänen pelaamisensa, Korkeakunnas valaisee.

Joukkueen harjoitusringissä on ollut yhdysvaltalainen maalivahti Craig Hill, joka on pelannut viime kaudesta lähtien kakkosta joutsenolaisen Kultsu FC:n paidassa.

– Pitkin kautta on ollut testimiehiä.. Normaalia käytäntöä, että tulevaisuutta varten katsastetaan Suomessa pelaavia potentiaalisia liigapelaajia. Ei sen kummempaa. Hill on erittäin urheillullinen, atleettinen ja voittava tyyppi. Mielenkiintoinen kaveri, Korkeakunnas kertoo.