placeholder

Korkeakunnas tyytyväinen peliesitykseen

FC Lahti kohtasi sunnuntaina vieraskentällä Veikkausliigan kärkikamppailussa sarjakärki SJK:n. Vauhdikkaan tuoksinan päätteeksi pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen suojattiensa peliesitykseen, vaikka voittoon asti se ei aivan riittänyt.

– Joukkueen esitykseen olen oikein tyytyväinen. Meillä oli selvä ajatus miten pelataan ja siinä onnistuttiin hyvin. Tasainen ja ympäripyöreä peli. Mielestäni meidän maalipaikat olivat vähän lähempänä mennä maaliin. Voittaakin olisi voinut, mutta ei voi olla ahne. Otetaan ne voitot seuraavissa peleissä, Korkeakunnas aloittaa.

– Mitaleista kun pelataan, ei voi kuitenkaan täysin tyytyväinen olla, Korkeakunnas jatkaa.

Vaikka maaliin asti palloa ei onnistunuttu kummankaan joukkueen toimesta toimittamaan, oli pelissä vauhtia ja tilanteita riitti kummassakin kenttäpäädyssä.

– Hieno peli! Vastustajan pelaajat kunnioittivat toisiaan, vauhdikas ja laadukas peli. Kahden hyvän joukkueen peli. Tämä antaa lisäpontta loppukauteen. Kotka-peli oli paljon sekavampi ja nyt oli paljon selkeämpää, Korkeakunnas sanoo.

Jasse Tuominen kellotti jälleen täyden 90-minuuttisen ja loukkaantumisista pitkin kautta kärsinyt Pekka Lagerblom pystyi myös pelaamaan täydet minuutit.

– Oli hienoa, että Lagerblom pystyi pelaamaan 90-minuuttia ja Jasse jatkoi hyviä otteitaan, Korkeakunnas myhäilee.

Lahti suoritti pelin aikana vain yhden pelaajavaihdon, kun Drilon Shala korvasi kentällä Mika Ääritalon. Penkillä olisi kuitenkin ollut vaihtoehtoja muutoksia varten tarpeen niin vaatiessa.

– Ei vaihtoja pidä tehdä vaihtamisen takia. Ääritalolla meni taas selkä jumiin ja sen takia hänet vaihdettiin. Ei ollut syytä taktisesti tehdä muutoksia, kaikki näytti jaksavan ja pelasi hyvin, Korkeakunnas perustelee.

Seuraavan kerran Lahti on tositoimissa ensi sunnuntaina, kun HIFK saapuu kestittäväksi Kisapuistoon.

– Ajetaan yötä myöden ja jaloitellaan aamulla, Tiistaina huilataan ja keskiviikkona kova treeni. Torstaina sitten omia juttuja. Perjantai ja lauantai keskitytään HIFKin kaatoon, ”Toke” päättää.