placeholder

Korkeakunnas tyytyväinen pelaajatilanteeseen

FC Lahden joukkueen rakentaminen kaudelle 2016 on edennyt vahvassa myötätuulessa. Joukkueen perustukset on valettu tukevasti ja joukkue on viimeisiä silauksia vaille valmis. Pelaajasopimuksia on tällä hetkellä yhteensä seitsemäntoista kappaletta.

Kuhnurit ovat kaapanneet syksyn mittaan riveihinsä useita mielenkiintoisia pelaajia. Montenegrolainen laitapuolustaja Boris Tatar saapui joukkueeseen kakkosdivisioonassa pelanneesta Ekenäs SC:stä. Maalivahtiosastolle Henrik Moisanderin jättämää aukkoa saapui paikkaamaan useamman vuoden liigan kärkimaalivahteihin kuulunut Tomi Maanoja, joka on edustanut kahden edellisen kauden ajan Kuopion Palloseuraa. Ykkösessä Hakalle maaleja liukuhihnalta paukuttanut Kalle Multanen palkattiin jatkamaan maalitehtailua liigassa Lahden paidassa. Keskikentälle äijämäisyyttä, erikoistilanneosaamista ja pelintekovoimaa tuomaan hankittiin IFK Mariehamnissa kaksi edellistä kautta pelannut Duarte Tammilehto. Heidän lisäkseen brasilialaisesta yhteistyöseura Fluminensesta on saapumassa kaksi pelaajaa. He liittyvät joukkueen vahvuuteen ensi vuoden alussa.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on mielissään joukkueen rakenteesta.

– Olen oikein tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen. Puolustuslinja ja maalivahti ovat kokenutta kalustoa. Hyökkäykseen ja keskikentälle löytyy kokenutta ja nuorta. Meillä on hyvä tasapaino joukkueessa, on kokemusta ja nuoruutta. Viimeisien pelaajahankintojen kanssa voidaan malttaa ja antaa nuorisolle mahdollisuuksia talvella, ”Toke” sanoo.

Vuodenvaihteen jälkeen joukkueen harjoitusrinkiin liittyy useampi lahjakas nuori pelaaja antamaan näyttöjä. PEPOsta saapuu keskikenttäpelaaja Tomi Karttunen (-97), PKKU:sta laitahyökkääjä Santeri Hostikka (-97), FC Espoosta hyökkääjä Fareed Sadat (-98), JäPSistä hyökkääjä Hedi Khayat (-94) ja FC Jazzia viime kaudella ykkösessä edustanut laitapuolustaja Ville-Valtteri Starck (-95). Heidän lisäksi Lahden omat nuoret pelaajat saavat reilun näytönpaikan talvella. Heidän joukossaan esimerkiksi toistaiseksi ilman sopimusta oleva Justus Kauppinen.

– Nämä ovat jo sovittuja juttuja. Testit kestävät kahdesta neljään viikkoa. Heidän lisäksi saattaa tulla joitain muitakin, Korkeakunnas kertoo.