placeholder

Korkeakunnas tyytyväinen näkemäänsä

FC Lahti kukisti HIFKin Liigacupin avauksessaan lukemin 1-0 Mikko Kuninkaan maalilla.

Lahtelaisten pelaaminen oli ajankohtaan nähden hyvässä kuosissa ja se sai päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen hyvälle tuulelle.

– Paljon hyviä elementtejä. Yllättävänkin yhtenäinen esitys. Ollaan lähdetty puolustuspelaamisesta. Sitä on ehditty harjoittelemaan jo vähän pidempään. Tavoite olisi, että se olisi aktiivisempaa ja yhtenäisempää kuin viime kaudella. Tänään esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla HIFK ei juurikaan päässyt omasta kenttäpäädystään pois. Me tehtiin se niin hyvin, vaikka siinä on edelleen tietysti paljon korjattavaa. Aktiivisuus ja aggressiivisuus, mitä ajetaan sisään, tuli hyvin esiin tänään, Korkeakunnas kiittelee joukkueen puolustusilmettä.

Parannettavaakin löytyi.

– Aika monta maalia olisi voinut tehdä enemmänkin. Aina kun peli on 1-0 tilanteessa, se on mahdollista että vastustaja pääsee kuittaamaan. Sitähän meille viime kaudella vähän kävi. Tässä vaiheessa se ei ole vielä niin tärkeää, mutta pitäisi aikaisemmin pystyä tappamaan peli, Korkeakunnas tietää.

Nuorista pelaajista Jasse Tuominen, Kuningas, Fareed Sadat ja Santeri Hostikka olivat hyvällä pelipäällä.

– Nuoret miehet ovat rauhallisia pallon kanssa ja pelaavat hyvällä itseluottamuksella. On jalkoja ja liikkeitä. Alhaallakin on helpompi pelata, kun on aktiivinen yläkerta, josta tulee aloitteita ja liikkeitä. Oikein tyytyväinen nuorten miesten esityksiin ja onhan tuo meidän toppariparikin aika jäätävä, ”Toke” kehuu.

Lahteen täksi kaudeksi siirtyneet Tomi Maanoja, Boris Tatar ja Kalle Multanen esittivät lupauksia herättäviä otteita.

– Oikein tyytyväinen. Multasella jäi oikeastaan vain maali tekemättä. Nytkin oli 2-3 kertaa tekopaikalla. Osaa ajoittaa juoksut ja liikkeet, että on tekopaikoilla koko ajan. Boriksesta ei ohi mennä hengissä tai ainakaan ilman kolhuja. Se on laitapuolustajalle aika hyvä ominaisuus, että osaa puolustaa 1 vs 1 tilanteita. Tomi kävi kaikki kulmat poimimassa ja hallitsi boksia. Johtaa alakertaa hyvin. Ei sinne ole vastustajan hyökkääjän helppo mennä. Boksipelaaminen oli viime kaudella ajoittain pehmeää. Nyt Jani (Tanska), Pyry (Kärkkäinen) ja Tomi hoitaa aluetta hyvin, Korkeakunnas sanoo.

Matheus Alvesin korvaajan suhteen ei hätäillä. Korvaajaa etsitään ensisijaisesti Fluminensesta.

– Mahdollisimman nopeasti. Ei meillä ole suurta akuuttia hätää. Euller pelaa myöskin hyökkääjää. Voidaan katsoa onko tarve enemmän hyökkääjälle vai laiturille. Molempia tarvitaan vielä yksi ja yksi pelaaja puolustuspäähän. Kolme pelaajaa olisi toiveissa testipelaajien lisäksi, Korkeakunnas kertoo.