placeholder

Korkeakunnas tuskaili tehottomuutta

FC Lahden kauden 2015 viimeisestä vierasreissusta jäi kotiin tuomisiksi yksi piste, kun se pelasi liigan jumbona majailevan FF Jaron kanssa 1-1 –tasapelin.

Lahti oli etenkin ensimmäisellä puoliajalla niskan päällä ja ottelu olisi voinut olla jo puoliajalla taputeltu. Lahtelaisia vaivasi kuitenkin jälleen tehottomuus, joka kostautui pelin viime hetkillä, kun Jaro tasoitti pelin.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas tuskasteli omiensa tehottomuutta.

– Ensimmäinen puoliaika oli aivan erinomaista pelaamista ja siinä oli puolen tusinaa avopaikkaa. Vastustajan maalivahti torjui kuusi kertaa, meidän ei yhtään. Meille hyvin tyypillistä häntäpään jengiä vastaan. Ei pystytä tappamaan peliä. Saadaan luotua paikkoja ja suunnitelma toimii. Toisella puoliajalla Jaro ei ollut sen parempi, mutta keskityimme huonosti niihin vastahyökkäyksiimme. Jäi semmoinen tunne, ettei kaikki antaneet satasta likoon lopussa, Korkeakunnas tuskailee.

– Osumatarkkuutemme on aika huono. Se on maksanut meille mitalit. Pelillisesti ei juurikaan olla jäljessä, Korkeakunnas tietää.

Hassan Sesay oli merkittynä avauskokoonpanoon, mutta tunsi alkuverryttelyssä kireyttä takareidessään ja se tiesi lyhyellä varoitusajalla muutoksia kokoonpanoon. Mika Ääritalo nousi avauskokoonpanoon ja normaalisti keskikentällä pelaava Pekka Lagerblom otti oikean laitapakin tontin hoitaakseen.

– Lagerblom pelasi loistavasti laitapakkina. Ääritalo pelasi hyvin ensimmäisellä puoliajalla, mutta maalit jäivät puuttumaan niin kuin muullakin joukkueella.

– Ei ollut ihan eka kerta, kun vastustajan maalivahti (Jesse Öst) on ottelun sankari. ”Jekyl Hyde” -esitykset jatkuvat. Pelin sisällä tapahtuu liikaa heilahtelua, Korkeakunnas sanoo.

Nuorten maajoukkueiden mukana olleet Mikko Kuningas (U-19) ja Jasse Tuominen (U-21) pelasivat miehekkäät ottelut.

– Kovat odotukset heidän suhteen. Jasse oli tosi vaarallinen. Ainoastaan jäin kaipaamaa, että olisi laukonut enemmän. Hänellä on mahtava pyssy molemmilla jaloilla. Heidän panokseensa olen tyytyväinen. ”Kunkulla” monta peliä viikon sisään ja Jassella paljon matkustamista. Lopussa rupesivat väsymään, Korkeakunnas arvioi.

Kauden päättää kotiottelu mestaruustaistelussa edelleen olevaa RoPSia vastaan. Lahti on tällä hetkellä sarjataulukon viides, mutta sillä on edelleen mahdollisuudet parantaa sijoitusta pykälän verran.

– Sitä (4. sijaa) tässä on tarjottu koko ajan vähintään. Isossa kuvassa on ihan sama onko neljäs vai viides. Oleellista on, että kausi halutaan päättää voittoon. Meillä oli kaksi hyvää voittoa alla ja nyt on kahta alempana olevaa joukkuetta vastaan tuhrattu tasapelit, Korkeakunnas sanoo.

– Totta kai, ainoa tavoite on voitto Petri Pasaselle viimeisessä ottelussa, jolloin hän saa ansaitsemansa jäähyväiset pelikentillä, ”Toke” päättää.