placeholder

Korkeakunnas tuskaili tappiota

FC Lahti koki karvaan 1-2 kotitappion HJK:ta vastaan 3646 silmäparin edessä aurinkoisena perjantai-iltana. Lahden ainokaisesta vastasi kapteeni Mikko Hauhia. HJK:n maalit merkittiin puolestaan Nnamdi Oduamadille sekä Taye Taiwolle.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas harmitteli joukkueensa jouduttua heti alussa takaa-ajoasemaan. Pisteitä olisi ollut otettavissa.

– Voidaan sanoa, että ottelun luonne muuttui tietysti heti alussa. Tässä on lahjoiteltu nyt näitä maaleja ja annettu eteen sarjakärjelle puoli-ilmaiseksi noita maaleja. Se on todella vaikeata sen jälkeen. Nostan hattua pojille, pojat pelasivat loppuun asti. Kaikki muut tilastot paitsi maalit ja varoitukset voitettiin. Saatiin luotua jonkun tilaston mukaan 12 laukausta ja useampi maalia kohti. Viimeiset ratkaisut olivat ehkä vähän heppoisia. Joka tapauksessa ihan riittävän hyvin pelattiin, että oltaisiin voitu tästä saada piste ja vaikka kolmekin, Korkeakunnas näkee.

– Harmittaa, että taas jouduttiin heti alussa aika harmittomasta tilanteesta takaa-ajoasemaan. Toisella puoliajalla annettiin toinen maali, menee vähän tuskaiseksi. Saarella oli ihan sama juttu. Meidän pitää tehdä asiat ”lite bätre” molemmissa päissä. Pelin rakenne ihan ok, kun saadaan HJK:takin vastaan noin paljon paikkoja. HJK:n tilanteet tulivat lopussa, kun nostettiin porukkaa ja haettiin tilanteita. Tietynlaista huolimattomuutta molemmissa päissä parissa viimeisessä pelissä, ”Toke” jatkaa.

Myös hyökkäyspäässä joukkueen pelaaminen oli tukkoisen oloista ja todellisten maalipaikkojen luominen oli kovan työn takana.

– Meillä on aika nuori hyökkäyspää, koko ajan opitaan lisää. Kyllä ne verkot alkaa heilua kohta, ei mitään suurempaa huolta, Korkeakunnas miettii.

HJK:n osumista päävalmentaja ei syytä ketään yksittäistä pelaajaa, vaan vaatii koko joukkueen huolellisempaa työskentelyä.

– Ei tässä ruveta osoittelemaan sormella ketään. Kaikkien pitää tehdä asiat paremmin ja huolellisemmin, Korkeakunnas sanoo.

Kauden kaikissa peleissä torjuntavastuuta kantaneen Tomi Maanojan takana vastuuta kärkkyy nuoret maalivahtilupaukset Miikka Mujunen sekä Santeri Pakkanen. Päätökset maalivahtien peluuttamisesta tehdään yhteistuumin maalivahtivalmentajan kanssa.

– Yksi osa-alue on maalivahtivalmennus, meillä on kolme maalivahtia. Pitää mietti sitäkin, katsotaan mitä keksitään, Korkeakunnas kommentoi.

Seuraavana keskiviikkona Lahti matkustaa Ilveksen vieraaksi. Siinä pelissä esimerkiksi Mujuselle saattaa avautua näytönpaikka.

– On se mahdollista. Hän pelaa huomenna Akatemian pelin, tehdään päätökset sen jälkeen, Korkeakunnas kertoo.